Professzionális képzési és mobilitási program Európa legnagyobb klímainnovációs közösségétől
2020. május 25. írta: Ecolife Magazin

Professzionális képzési és mobilitási program Európa legnagyobb klímainnovációs közösségétől

Még lehet jelentkezni a Pioneers programba!

Az EIT Climate-KIC Pioneers into Practice szakértői mobilitási programja 2011 óta kerül megrendezésre; 2016 óta az IFKA bonyolítja le a magyarországi projektrészt. A programba szakértők és fogadó szervezetek jelentkezését várják, a jelentkezési határidő szakértők számára 2020. június 1., fogadó szervezetek számára 2020. június 16.

startup-593341_1280.jpg

Pioneerok

A szakértők egy tanulási folyamatban vesznek részt, mely során elsajátítják a Systems Innovation és a Transition thinking elméletét, amit egy rövid csoportfeladat keretében a gyakorlatban is alkalmaznak, majd szeptember-október folyamán egy 4-6 hetes virtuális vagy fizikai placement-en vesznek részt egy, a résztvevő régiókban található fogadó szervezetnél.

A tanulási folyamat:

pip2.png

Fogadó szervezetek

A fogadó szervezetek egy rövid projektet fogalmaznak meg klímaváltozás/alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaság témakörben, melyre a szakértők a platformon keresztül jelentkezni tudnak.

A szakértők a szeptember-októberi időszakban, előzetes megállapodás alapján 4-6 hétre érkeznek a fogadó szervezethez – személyesen vagy online eszközökön keresztül -, és a host közreműködésével/támogatásával valósítják meg a projektet.

A program egy nagyon jó lehetőség tapasztalatcserére, illetve új kapcsolatok kialakítására, akár mint pioneert küldő, akár mint fogadó szervezet.

Fogadószervezetként egy olyan külsős szakértő áll egy hónapig a rendelkezésükre, aki részt vett a program keretében nyújtott System Innovation Thinking tréningen, amely tudást aztán közvetlenül a fogadószervezetnél tud hasznosítani.

Programunkon keresztül arra is lehetőség van, hogy ezt az egyedülálló System Innovation tudást az Önök szervezete tartósan becsatornázza azzal, ha a szervezetük a program résztvevői között is képviselteti magát. Meggyőződésünk, hogy kollégáik szakértelmének kiegészítése rendkívül hasznos lenne az egyes kollégáknak és a szervezetnek egyaránt. Mivel célunk, hogy partnereink a program minden előnyét kiélvezzék, ezért kérjük továbbítsák a programban való részvételre felhívásunkat munkatársaik és partnereik felé.

Tekintettel arra, hogy idén minden online, virtuálisan fog zajlani, most azok számára is lehetőség van részt venni a programban, akik korábbi években a munkahelyi elkötelezettségük miatt, vagy esetleg családi kötelezettségeik miatt nem tudtak fizikailag részt venni a programban.

Az elmúlt években a magyarországi fogadó szervezetek között volt a BKK, a Schneider Electric, a BME, több nemzeti park, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a WWF, az Energiaklub és az IFKA. A fogadó szervezetek esetében a részvétel díjtalan, gyakorlatilag egy plusz embert kapnak a placement idejére.

A pioneerok részvétele is ingyenes, max. 1500 EUR támogatásban részesülnek, az összeg attól függ, hogy teljesítették-e az összes program elemet, illetve hogy személyesen a hazai vagy külföldi fogadó szervezetnél töltik a placementjüket.

Részvételi feltételek és jelentkezés a Pioneers program online felületén: https://pioneers.climate-kic.org/

A program céljairól, megvalósításáról, az egyes program elemekről 2020. május 27-én eset 19:00 órai kezdettel egy angol nyelvű webinart tartunk, melyre a lenti linkre kattintva regisztrálhat:

https://zoom.us/meeting/register/tJUvce2sqTspH9d1qrC3z3AML1ab_NWmr4_h

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr915716418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása