Évente 16.000 négyzetméternyi erdőterület helyreállítását vállalta az ABBYY
2021. augusztus 05. írta: Ecolife Magazin

Évente 16.000 négyzetméternyi erdőterület helyreállítását vállalta az ABBYY

Az ABBYY, egy Magyarországon is jelen lévő vállalati digitális intelligenciára specializálódott globális cég bejelentette elköteleződését, mely szerint évente több ezer fát fog telepíteni környezetvédelmi politikájának alátámasztásaként, illetve új mérföldkövek elérésének céljából a vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiájának megfelelően. A vállalat a digitális átalakítást lehetővé tévő termékei révén már évek óta segíti a cégeket a papírmentes működésre való átállásban és a gyártás során keletkező selejtek és hulladékok mennyiségének csökkentésében. Az ABBYY egy nonprofit szervezet, a One Tree Planted segítségével hajtja végre a projektet, amely facsemetéket ültet szerte a világon a klímaváltozás elleni küzdelem, a biológiai diverzitás megőrzése, a tájhelyreállítás és a helyi közösségek megerősítése érdekében. A One Tree Planted olyan globális vállalatokkal dolgozik már együtt, mint a Facebook, a HP és az Adidas.

sebastian-unrau-sp-p7uut0tw-unsplash.jpg

 Az ABBYY elkötelezte magát, hogy 2021-től minden új, vállalati digitális megoldásokat vásárló ügyfél után egy fát fog adományozni. Az ABBYY „Plant a Tree” kampányára jogosult ügyfelek választhatnak, hogy hová szeretnék a fájukat ültettetni: Észak-Amerikába, Latin-Amerikába, Afrikába és Ázsiába is kerülhetnek a csemeték. Előrejelzésük alapján az ügyfelek számától és költésétől függően készek évente több mint 2.000 fát ültetni erdőhelyreállítás céljából, amellyel több mint 16.000 négyzetméternyi terület rehabilitációjához járulnak hozzá.

Évről évre aktívan fejlesztjük a vállalati felelősségvállalásunk kiterjedtségét és mértékét. Az új „Plant a Tree” projektet nagy örömmel fogadta a 14 országra kiterjedő csapatunk minden tagja és az akció összhangban áll a papírmentességet lehetővé tévő megoldásainkkal is, amelyeket már ezrek használnak, köztük több Fortune 500-cég is.  A projektnek nagy hatása van a talaj- és vízmegkötő képesség javítása, a hőmérsékleti szélsőségek szabályozása, a vadon élő állatok élőhelyének növelése és a Föld éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodóképességének javítása szempontjából. A környezeti kihívások és az éghajlatváltozás kezelésének növekvő jelentősége miatt megtiszteltetés számunkra, hogy hozzájárulhatunk ehhez az ügyhöz.

– kommentálja Weronika Niemczyk, az ABBYY emberi erőforrás-igazgatója.

Az ENSZ Globális Erdészeti Erőforrások felméréséről szóló 2020-as jelentésében az erdőirtás éves ütemét 10 millió hektárra becsülte. 2020-ban a One Tree Planted elegendő adományt biztosított be több mint 10 millió fa elültetéséhez, amelyek összesen több, mint 120 négyzetkilométeren terülhetnek majd el.

Az ABBYY biztosítja az egyik legfejlettebb vállalati digitális intelligencia platformot. A vállalatok és szolgáltatók arra használják az ABBYY megoldásait, hogy felgyorsítsák digitális átalakításukat és kiegészítsék meglévő intelligens automatizálási platformjaikat, mint például a robotikus folyamatautomatizálást, az üzleti folyamatmenedzsmentet és a vállalati forrásgazdálkodást, de az egészségügyi nyilvántartások modernizálásában is hasznát veszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr7616649662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása