Néhány óra alatt 5 köbméter szemetet szedtek ki a budapesti Szilas-patakból
2022. június 16. írta: Ecolife Magazin

Néhány óra alatt 5 köbméter szemetet szedtek ki a budapesti Szilas-patakból

Pulóver, gumiabroncs és rengeteg műanyag - ezúttal is öt köbméter szemét került elő Budapest egyik legfontosabb élővizéből, a Szilas-patakból. 

Az újpesti önkormányzat dolgozói 1,2 kilométeren át kutattak hulladék után vádliig az iszapban. A munkához Trippon Norbert alpolgármester is csatlakozott, aki szerint a legnagyobb csoda, hogy az élet mindig utat tör magának. Elvégre nem szabad elfelejteni, hogy a Szilas-patak egy élő víz, amely szennyezettsége ellenére is számos kisebb halfajnak, kagylónak és vadkacsának ad otthont - emlékeztetett. 

A Szilas-patak 25 kilométer hosszan folyik át Pesten a Gödöllői-dombságtól a Dunáig. A leggyakoribb gond, hogy a városi szakaszon az építtetők sittet, a hajléktalanok pedig ruhákat dobálnak bele. A takarítók azonban találtak már ennél meghökkentőbb dolgokat is, például egy műfogsort.

Forrás: Euronews

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5017859333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása