Kutyavilág - avagy segítség újratöltve
2015. február 17. írta: ECOLIFE

Kutyavilág - avagy segítség újratöltve

Összeállításunkiban bemutatunk néhány nagyon pozitív kezdeményezést és projektet az állatok védelmében. És még Te is segíthetsz...

1. Save the Arctic Fox

Létezik egy bámulatra méltó, zord körülények között is megélő, szívós kis lény, ami akkora hatást gyakorolt Ake Nordinra, a Fjallraven alapítójára, hogy márkáját is róla nevezte el. A sarki róka mára fokozottan védett állat, csupán 200 egyed él a hegyekben. Noha 1920 óta védettséget élveznek, egy sor olyan tényezővel kell megküzedniük, mint élőhelyükről kiszorító vörös róka vagy a klímaváltozás. A cég épp ezért dolgozta ki a Save the Arctic Fox nevű projektet, amit Te magad is támogathatsz, ha vásárolsz az ezzel a névvel elátott kollekció darabjaiból (termékenként 5, vagy 10 eurót ajánlanak fel a projektnek). Személyes kedvencünk a Kanken mini hátizsák:

kanken.jpg

kanki.jpg

kabi.jpg

kank.jpg

2. Demény - Most én ugatok

Aki járt már menhelyen, az tudja, milyen lehetetlen érzés egyetlen szerencsés kutyával elhagyni a helyet. Az örökbefogadás mellett az ideiglenes örökbefogadás (ami segíti a kutyák szocializációjának kialakulását) is hatalmas segítség a menhelyek és persze a kutyák számára. De segíthetsz továbbá adományokkal, vagy önkéntes munkával is. Magos Judit, a Demény - Most én ugatok című könyv szerzője, Magyarország elsőszámú celebkutyájának gazdája meglehetősen egyedi módon kíván segíteni a gazdátlan ebeken. Könyvének megvásárlásával nem csupán gondos gazdi válik belőled, de még a Futrinka Egyesület kutyáit is támogatod.

zabos.jpg

demeny-most-en-ugatok.jpg

3. Fogajd örökbe!

Imádjuk a WWF akcióit, különösen ami az örökbefogadásokat illeti. Decemberben írtunk Nektek a farkas-projektjükről, Valentin előtt pedig barnamedve örökbefogadására buzdítottak bennünket. Eszelősen jó kezdeményezéseikkel nem állnak le, most épp a legősibb hüllőkért, a tengeri teknősökért küzdenek. A teknősöket ugyanis nem csupán a klímaváltozás, de - milyen meglepő - az emberek is veszélyeztetik: tojásaik és húsuk igazi gasztronómiai csodának számít még napjainkban is. Nem is beszélve a tengerbe került hulladékról, ami évente több mint 250.000 teknős halálát okozza.

Itt segíthetsz: http://adomany.wwf.hu/hu/orokbefogadas/tengeriteknos

teknos_12643_275039.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr737184577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása