Glamping: fényűző ökoturisztika
2016. március 25. írta: Jachimek Anett

Glamping: fényűző ökoturisztika

A glamping kifejezés és kikapcsolódási forma hazánkban még nem igazán terjedt el, pedig egy fantasztikus dolgot takar: kempingezést luxuskivitelben. 

Az angol glamorous és camping szavak összeolvadásából jött létre a szó, melyek jelentése elegáns, elbűvölő, pompás módját takarja az amúgy egyszerű kempingezésnek. 

Miben tér el a glamping a normál kempingtől?

Mint azt a neve is sugallja, itt a sátrazás egy kényelmesebb módjáról beszélünk. A glamping egy életérzés, mely a kirándulás és a kényelem ötvözetéből született meg. A sátrakat nem viszi el a szél és az eső, nem tűz be a nap és pihenés alatt nem kell bajlódnunk ideiglenes lakhelyünk cipelésével, felállításával és lebontásával. A kikapcsolódás és a kényelem garantált.

Kiknek ajánljuk?

Bárkinek. Olyan személyeknek vagy családoknak, akik vágynak a természet közelségére és szeretik a sátrazás élményét, viszont kevésbé szeretik a kényelmetlenségeket, a kemény és hideg földet, és a sátrazás puritán megjelenését. A glamping segítségével bárkivel meg lehet szerettetni a természetben való kempingezést, olyanokkal is, akik egyébként soha nem vállalkoznának egy ilyen kalandra.

A Lushna Villa megalkotói is ezen a vonalon indultak el, mikor megálmodták szolgáltatásukat. Olyan sátorszerű menedékhelyeket hoznak létre, melyek tökéletesen kimerítik a glamping fogalmát. Az eco resort koncepció kizárólag természetbarát anyagokat használ, figyelembe véve a fenntarthatóság és a modern dizájn elvárásait.

Bármelyik erdőt, partot, hegyoldalt könnyedén ökoturisztikai célponttá varázsolhat egy ilyen megoldás. A természet közelsége vonzza a turistákat és a vendégeket, így minden adott egy glamping kialakításához. Mindegyik villa betonmentes alapokon áll, kézművesség bevonásával készítik a sátrakat, és megfelelő szigeteléssel és fűtéssel egész évben használhatóak.

A faházak anyaga vörösfenyő, minden villában egy nagyméretű franciaágy található, a levegőcseréről az integrált szellőzőrendszer gondoskodik, a világítás és a konnektorok is biztosítva vannak, valamint fűtés és bútorok gondoskodnak a kempingezők kényelméről.

E sátrak többféle verzióban is készülnek: van olyan, melynél az egyik oldal helyett egy panorámás üvegfal biztosítja a természet látványát, létezik olyan, mely két oldaltól nyitott, és olyan is, melynek minden fala, és még az ajtaja is fából készült. A Lushna variációk tárháza.

A villák közelében extrák is találhatóak, például kültéri grill, szaunák, és fürdőszoba gondoskodik a pihenők kényelméről.

Képek: Lushna

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr518525726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi25 2016.03.27. 09:27:47

Na, igy mar en is simon elmennek campingezni. (Bocsanat, glampingezni) :)

blaubner 2016.03.27. 09:28:09

Bravo, Europa feltalata a lodge-ot? :-))
Afrikaban vagy otven eve mukodik az egy kozponti etterem/recepcio mellett elszort luxus satrak halmazaval.
Ennek meg elegansabb formaja a haz-sator kombo, ahol a furdo-wc-terasz kobol van, es erre epul ra/egybe a haloszobakent mukodo sator.
Ez a lodge, ami a vadaszsatrazasbol terjedt el, de gyorsan a kontinens meghatarozo szallastipusava valt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.03.27. 17:29:29

Tök komolyan kérdem, hogy ez miben más, mint egy bungalow, ami már 30 éve létezik Magyarországon is?

Alick 2016.03.27. 20:23:36

@Csokis: ez fapados bungaló, jó marketinggel eladva... :)

Ad Dio 2016.03.28. 10:07:12

Érdemes vinni ilyen helyre pár rekesz alkoholmentes sört, meg szójaszalonnát hogy legyen a tábortűz mellett (=tűzvédelmi okokból ventilátor+piros szalagok+ledek+füstaroma) mit enni/inni.
süti beállítások módosítása