Ég a világ! Mit lehet tenni?
2023. november 06. írta: Ecolife Magazin

Ég a világ! Mit lehet tenni?

XIV. Magyar Fenntarthatósági Csúcs

fenntarthatosagi_csucs_2023_pic_2.jpg

Égnek az erdők, a városok. Kontinenseket elmosó áradások, éhínség, forróság, pusztító földrengések, járványok. A migráció megoldhatatlanná vált a nemzetek számára. Természeti, humanitárius és geopolitikai összeomlás tanúi vagyunk. Kiszámíthatatlanná vált nemzeti és világgazdasági folyamatokban, hatalmas bizonytalanságban kell a gazdasági szereplőknek termelni, működni. Nehéz lesz a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 14. párbeszédjén, november 16-án az előadóknak és a résztvevő felelősen gondolkodó és cselekvő embereknek a megoldást megtalálni.

Hiába volt minden figyelmeztetés. A földi élet egyensúlyi rendszerei megdőltek, s elérték azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút. Szétesik minden, ami eddig stabil volt.

Sok nehézségre kell készülnünk. Közben új stabil pontokat kell találnunk az összeomlás mentén keletkező új világban.

A pénzéhség, a hatalomvágy nem csillapodott. Sőt! Az energiaválság nyertesei nem tudnak jóllakni. A politikai színtéren eldurvult a harc a globális hatalom újraosztásáért.

Nem jól áll a fenntartható fejlődés esélye!

Várunk együtt gondolkodásra László Ervin világhírű tudóssal, kétszeres Béke Nobel Díjra jelölttel, Juhász Árpád geológussal, Dinya László professzorral, Németh Lajos meteorológussal, Hetesi Zsolttal, Bőgel Györggyel, és az üzleti szektor felelős szereplőivel. 

A három fővédnök (László Ervin, Juhász Árpád és Demcsák Mária) idén 14. alkalommal hívja össze a magyar társadalom és gazdaság felelőseit, az üzleti szektor képviselői mellett a tudomány, az oktatás, a kormányzat, a civil szervezetek felelős gondolkodóit és cselekvőit, osszák meg tudásukat egymással! Beszéljük meg, mit kell tennünk, hogy gyökeres fordulatot vegyen a nemzetek, emberek, a profittermelők gondolkodásmódja, értékrendje.

Mert ahová most tartunk, az fenntarthatatlan!

Várunk a 14. Magyar Fenntarthatósági Csúcskonferenciára!

Személyesen Budapesten november 16-án, vagy másnaptól távolról videófilmről 10 napon keresztül.

Részletes program és regisztráció:

https://ppkonferencia.hu/magyar-fenntarthatosagi-csucs-2023/

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr4718239307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása