A pszichoszociális kockázatelemzéstől a fotonátalakításig
2024. január 31. írta: Ecolife Magazin

A pszichoszociális kockázatelemzéstől a fotonátalakításig

27 cég mutatkozott be a BCSDH Fenntarthatósági Partnerkeresőjén

 bcsdh_fenntarthatosagi_partnerkereso_2024_9_res.jpg

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szektorokon átívelő, több mint 140 vállalatot számláló tagsága lehetővé teszi a karbonsemleges működés és a rendszerszintű folyamatok felgyorsítása érdekében létrejövő partnerségek hatékony előmozdítását. A szervezet harmadszor rendezte meg a tagvállalatoknak szóló Fenntarthatósági Partnerkeresőjét 2024. január 23-án. Az esemény házigazdája, az UniCredit Bank képviseletében Tóth Balázs elnök-vezérigazgató köszöntötte a résztvevőket.

bcsdh_partnerkereso_toth_balazs_unicreditbank_vezerigazgato_res.jpg

A Race to Zero program keretében szervezett eseményen 27 vállalat mutatta be a fenntarthatósági termékeit és szolgáltatásait, köztük olyan egyedi és új megoldásokkal, mint a pszichoszociális kockázatértékelés, a napelemek hatékonyságát növelő innovatív megoldás, digitális platform a fenntarthatósági ügyek támogatásáért, vagy egy módszertan a fenntartható rendezvényszervezésért. A klímacélokat támogató lehetőségek mellett szép számmal voltak a biodiverzitást segítő megoldások is.

Az együttműködés az egyetlen módja annak, hogy élére álljunk annak a rendszerszintű változásnak, amelyre a világnak szüksége van a klímavédelem és -adaptáció érdekében.  Csak együtt tudjuk megvalósítani azt, amit egyetlen vállalat sem tudna megtenni önmagában.” - hangsúlyozta Márta Irén, a BCSDH igazgatója.

bcsdh_fenntarthatosagi_partnerkereso_2024_1_res.jpg

A bemutató rövid előadásokat informális beszélgetések követték, ahol a nagy számú érdeklődő, fenntarthatósági megoldásokat kereső vállalat találhatta meg potenciális együttműködő partnerét.

bcsdh_fenntarthatosagi_partnerkereso_2024_4_res.jpg

Már itt is megjelentek a BCSDH 2024-es fókusztémáját, az emberi értéket, a társadalmi egyenlőtlenségeket is érintő területek, a dolgozói jólléttel, az emberi tőke megbecsülésével, a társadalmi kitettséggel, mentális egészséggel és a hatékonysággal kapcsolatos szolgáltatások is.

bcsdh_fenntarthatosagi_partnerkereso_2024_2_res.jpg

 bcsdh_partnerkereso_marta_iren_bcsdh_igazgato_res.jpg

 

A BCSDH-ról:

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete. 2007-ben alakult és 142 vállalati tagja van. Jelenleg a magyar GDP 40%-át adó és 427.000 főt foglalkoztató vállalatok első számú vezetőinek fóruma.

A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését és alkalmazását.

A BCSDH Time to Transform 2030 programja egy olyan platform, amely azonnali cselekvésre hívja az üzleti szektort 9 ösvény mentén.

"A jövő vezetői" tehetségprogram a BCSDH másik fontos programja, amelynek célja, hogy a jövő vezetőinek bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni.

Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács ma már több mint 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója és több mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.

Bővebb információ: www.bcsdh.hu ; www.action2020.hu

Kapcsolat:

Chikán-Kovács Eszter

kommunikációs menedzser

+36 70 903 7730

eszter.chikankovacs@bcsdh.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5118315963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása