„Ökológia és gazdaság, ugyanannak az éremnek a két oldala”
2023. november 06. írta: Ecolife Magazin

„Ökológia és gazdaság, ugyanannak az éremnek a két oldala”

Bertrand Piccard a BCSDH exkluzív vállalatvezetői üzleti reggelijén

dsc_6134_res.jpg

Budapest, 2023. november 2. - 30 vállalatvezető beszélgetett november 2-án, a MagNet Közösségi Házban Bertrand Piccard felfedezővel. Piccard leginkább arról ismert, hogy ő az első ember, aki megkerülte a Földet egy általa épített, kizárólag napenergiával hajtott repülőgéppel.

dsc_6179_res.jpg

Jelenleg a Solar Impulse Alapítvány élén azon dolgozik, hogy azonosítsa és elismertesse azt az 1000 megoldást, amelyek nyereséges módon védik a környezetet. Az általa "logikusnak" és "ökológiainak" tartott tiszta technológiák és hatékony megoldások támogatásával a klímaváltozás elleni küzdelemben rejlő lehetőségekre kívánja felhívni a döntéshozók figyelmét szerte a világon, ezáltal ösztönözve őket ambiciózusabb környezetvédelmi és energiatermelési politikák elfogadására.

A vállalatvezetőknek szervezett exkluzív eseményen Piccard kiemelte: „Sehová sem jutunk, ha úgy próbáljuk a környezetet megóvni, hogy közben az emberek kényelmét, a mobilitást és a gazdasági fejlődést veszélyeztetjük.”

dsc_6143_res.jpg

A már említett 1000 nyereséges megoldást különböző területeken azonosítja, mint például a víz, energia, építés, mobilitás, ipar és mezőgazdaság. Ezeknek a megoldásoknak a gazdasági jövedelmezőségét és technológiai hitelességét egyaránt hangsúlyozza, azzal a céllal, hogy felhívja a politikai és gazdasági döntéshozók figyelmét és felgyorsítsa az átmenetet egy hatékonyabb gazdaság felé.

dsc_6171_res.jpg

A vállalatvezetőknek is nagy szerepük van az átmenet felgyorsításában és a rendszerszintű változásokban. Piccard arra ösztönöz másokat, hogy a problémák helyett a megoldásokra összpontosítva kérdőjelezzék meg az általános feltételezéseket, és mutassák meg, hogy a klímavédelem és adaptáció hogyan nyit új iparági piacokat és új lehetőségeket a gazdasági fejlődés számára.

Bertrand Piccard weboldala az alábbi linken érhető el: https://bertrandpiccard.com/

Bertrand Piccard DNS-ében van, hogy túllépjen az evidensen, és elérje a lehetetlent. Azon legendás felfedezők sorából származik, akik meghódították a sztratoszférát és a mélytengereket, ő pedig történelmet írt azzal, hogy megvalósított két légi szenzációt: elsőként a világ körüli repülést léggömbbel, aztán egy napenergiával működő repülőgéppel, üzemanyag nélkül. Úttörő módon az ökológiát a nyereségesség szemszögéből vizsgálta, és a 2000-es évek elején kezdett el dolgozni a megújuló energiák és a tiszta technológiák népszerűsítésén. Pszichiáter és felfedező kettős identitásának köszönhetően befolyásos hangként hallják azok a legnagyobb intézmények is, amelyek ma innováció és fenntarthatóság terén előrelátó vezetőnek tartják. A Solar Impulse Alapítvány Alapítója és Elnöke sikeresen teljesítette küldetését: 1000 hatékony megoldást választott ki, hogy jövedelmező módon védje a környezetet. Egy harmadik világ körüli út során elviszi ezeket a döntéshozókhoz annak érdekében, hogy segítse őket környezetvédelmi céljaik elérésében a tiszta gazdasági növekedés biztosítása mellett.

Bertrand Piccard jelenleg az ENSZ Környezetvédelmi jószolgálati nagykövete és az Európai Bizottság Különleges Tanácsadója.

dsc_6126_res.jpg

A BCSDH-ról:

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) globális hálózatának tagja. 138 vállalati tagja van, a magyar GDP 40%-át adó vállalatok első számú vezetőinek értékteremtő közössége.

A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését (ESG) és alkalmazását.

A BCSDH Time to Transform 2030 programja azonnali cselekvésre. és együttműködésre hívja az üzleti szektort, melyen keresztül rendszerszintű átalakulásokat érhetünk el a rendelkezésre álló nagyon szűk időablakban.

„A jövő vezetői" tehetségprogram a BCSDH Vállalatvezetői irányelvei mentén ismerteti vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét, ezzel segítve őket abban, hogy vezetői pályájuk során ezen elveket a döntéshozatalba integrálják.

 

Bővebb információ: www.bcsdh.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr9218251991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása