Szombaton tartják Budapest legnagyobb bringás felvonulását!
2023. április 20. írta: Ecolife Magazin

Szombaton tartják Budapest legnagyobb bringás felvonulását!

"Tekerj át a városon úgy, ahogy máskor nem lehet! Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni, és nem csak ezen a napon. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni." – üzenik a szervezők.

i_bike_bp_2023_1.png

A Magyar Kerékpárosklub szokásos tavaszi bringás felvonulását szombaton tartják a fővárosban. A menetet Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete fogja megnyitni, mert a világ legbringásabb országa több mint 10 éve segíti a magyar kerékpáros fejlődést és az I bike Budapest felvonulást.

A menet a Hősök teréről indul 16:00-kor, az ikonikus bringaemelés 18:00-kor lesz a Margitszigeti Alsó-nagyréten.

A menet útvonala: Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Lánchíd – Alagút – Alagút utca – Attila út – Döbrentei tér - Raoul Wallenberg rakpart – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Petőfi híd – Közraktár u. – Salkaházi Sára rakpart – Jane Haining rakpart – Id. Antall J. rakpart – Margit híd – Schulek Frigyes sétány – Alsó-nagyrét, Margitsziget

A szervezők a rendezvénnyel nem csak a kerékpáros közlekedés népszerűségére akarják felhívni a figyelmet, de minden évben megjelölnek egy olyan aktuális problémát, melyet szeretnének megoldani. Idén azt szeretnék elérni, hogy

A teljes felújítás után dugómentes, átjárható legyen a Lánchíd.

Elsősorban nem bringázható, hanem átjárható Lánchidat szeretnének, ahol a sűrűbben közlekedő buszokat nem tartja fel az állandó dugó, és mellesleg biciklizni is lehet.

A felújítást megelőzően szinte lehetetlen volt közlekedni az állandó forgalmi dugók miatt, a decemberben elindult tesztidőszak óta azonban egy vonzó útvonal a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára.

Nyáron a budapestiek döntenek arról, hogy milyen legyen a Lánchíd végleges forgalmi rendje. Arra kérik a résztvevőket, hogy támogassák a dugómentes Lánchidat, az élhető és bringás Budapestet! A közlekedést nem autókban, hanem emberekben kell mérni. Emberek pedig a leggyorsabban és leghatékonyabban busszal és biciklivel juthatnak át a Lánchídon!

A felvonuláshoz kapcsolódó további programokról az esemény közösségi oldalán találhatók információk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6918106692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása