Függőleges kertek, zöld falak
2015. december 07. írta: Fazekas Fanny

Függőleges kertek, zöld falak

Környezetünk kialakításakor gondosan válogassuk meg növényeinket és azoknak helyét, mert minden bennünket körülvevő zöld felület hatást gyakorol ránk.

Túl azon, hogy tisztítják a levegőt, a szép virágok jótékonyan hatnak koncentráció képességünkre és közérzetünkre is.

mopa_manier_photoby_moricz_simon.jpg

Magyarországon a mopa (Mohány és Páfra) rukkolt elő először a vertikális kert gondolatával, mert a minket körülölelő zöld felületet midig lehet fokozni.

De mi is a vertikális kertészet? A növények ültetése során nem horizontálisan, a földre elhelyezve ültetik el a virágokat, hanem függőlegesen, és ezekből lesznek a növénnyel benőtt zöld falak, azaz vertikális kertek. Ezek megálmodott designja pedig a megrendelőn és a környezeti adottságokon múlik, hiszen különböző virágú és levelű növények kombinálása révén egyedi növényinstallációkat hozhatunk létre.

mopa_greenvwall_photoby_bognar_peter_zoldfalak_20120530_090.jpg

A zöld falak belső enteriőrök exkluzív díszei is lehetnek, így reprezentatív helyiségekben, például bankok, irodák és hotelek halljában is csodásan mutatnak, de nagyon hangulatosak kávézókban és butikokban is. Ráadásul, ha rajongunk a szép növényekért és napsütötte lakásban élünk, úgy otthonunkba is bátran készíttethetünk egy darab vertikális kertet. Ötletes kialakítása bármilyen térbe kivitelezhető és a locsolással se kell sokat törődnünk, mert a vertikális felületbe tervezett vízforgató rendszer azt is elvégzi helyettünk.  

mopa_manier_201105271729photoby_bognarpeter.jpg

 

skyscanner_bpzoldfal_greenwall_by_mopa_9.jpg

 

zoldfal_google_by_mopa_20141027.jpg

Képek: www.mohanyespafra.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr118145206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása