Top 6 környezettudatos tipp karácsonyra
2015. december 24. írta: Jachimek Anett

Top 6 környezettudatos tipp karácsonyra

Hogy a karácsonyi boldogság mellett tegyünk a környezetünkért, íme, 6 tipp, hogyan lehetünk tudatos fogyasztók az ünnepekkor is. 

A karácsonyi szezonban rengeteg hulladékot halmozunk fel, többet, mint év közben bármikor. Sokan elfelejtjük, hogy az ünnepek alatt kidobott szemét 80%-a újrahasznosítható lenne. Például a karácsonyi céges buliról megmaradt papírtányérok, műanyag poharak, a karácsonyi dekorációk, csomagolóanyagok, de a szilveszteri szerpentinek is mind újrahasznosíthatóak, csak a megfelelő gyűjtőbe kell dobnunk őket.

1. Szalagok és masnik

Miután kibontottuk a nekünk szánt ajándékokat, a szalagokat és masnikat nem kell máris kidobásra ítélnünk; nézzük meg, melyik van olyan állapotban, hogy esetleg egy másik alkalommal felhasználhassuk. Persze, ha nagyon szakadt vagy gyűrött, akkor végső megoldásként döntsünk a masni kidobása mellett.

photos-public-domain.com

 

2. Csomagolópapírok

Az ünnepekkor szinte megfulladunk a különböző csomagolópapíroktól, éppen ezért sokan szeretnénk minél gyorsabban megszabadulni a sok papírszeméttől, ami érthető is. Ezeket ugyan kevés eséllyel tudjuk újrahasznosítani, de szelektív papírgyűjtőbe bármikor elhelyezhetjük. A szemetes sem lesz tele felesleges papírral és a hulladék is jó helyre kerül!

lakbermagazin.hu

 

3. Papírzacskók

Ha szép és jó állapotban megmaradtak az ajándék papírzacskók, akkor használjuk fel őket máskor is! Ha esetleg mégsem, akkor papírhulladékként hasznosítsuk újra. Lehet kicsi, nagy, téglalap, kocka, boros vagy színes, a papírhulladék gyűjtő nem válogat!

gift-bags-in-a-row.jpg

sewingroomsecrets.wordpress.com

 

4. Üdvözlőlapok

Ma már bevett szokás, hogy az üzleti partnereknek vagy a távolabb élő rokonoknak nem kézzel írott üdvözlőlapot küldünk, hanem e-mailben köszöntjük jókívánságainkkal őket. A virtuális köszöntésnek nagy előnye, hogy nem használunk hozzá papírt és borítékot, valamint sokkal gyorsabban odaér, mintha postán adnánk fel.

ideas.hallmark.com

 

5. Buborékfólia 

Ha kaptunk egy tárgyat, ami buborékfóliába van csomagolva, ne dobjuk ki! Nagyon hasznos lehet például a karácsonyi díszek elcsomagolásánál, az ünnepi tányérok elrakásánál, de más alkalmakkor, mondjuk egy költözésnél is, ha törékeny tárgyakat szeretnénk szállítani.

bub_1.jpg

kozepsuli.hu

 

6. Műanyag palackok

Egy-egy családi összejövetel alkalmán rengeteg üdítő és víz fogy el, melyek mind műanyag palackokba vannak töltve. Ezeket lehetőség szerint gyűjtsük össze és a vendégség végén dobjuk a műanyag hulladékgyűjtőbe! Ha kreatívak vagyunk, készíthetünk belőlük aranyos karácsonyi díszeket is.

upcycled-wonders.com

pinterest.com

pinterest.com
liliom.lapunk.hu

fa.jpg

mentootlet.blogspot.hu

Fontos! Mielőtt bármit a szelektív hulladékgyűjtőbe helyeznénk, jól nézzük meg, mi kerül a papírgyűjtőbe és mi megy a műanyagba.

Boldog, békés ünnepeket kívánunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr368194046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása