Ezek voltak idén a legkörnyezettudatosabb vállalatok
2016. április 15. írta: Jachimek Anett

Ezek voltak idén a legkörnyezettudatosabb vállalatok

A Professional Publishing Hungary szaklapkiadó idén is elindította a környezettudatos vállalati működést díjazó versenyét, a Greennovációs Nagydíjat. A sorrendben az ötödik verseny díjátadóját április 12-én tartották a budapesti Kazimir Bisztróban.

Az idei Greennovációs Nagydíjon ismét „szintet léptek” pályázók, érdekesebb és színesebb mezőny jött össze, mint korábban. „Rég nem látott egyetértés volt a zsűriben” – nyilatkozta a zsűri elnöke, Hartay Mihály hulladékgazdálkodási szakértő. A Kazimir Bisztróban Abaházi Csaba konferálása mellett azt is megtudhattuk, pontosan mely projektek és miért érdemelték ki a kedves szavakat, valamint az okleveleket, díjakat.

img_8848.JPG

A fődíjas a CORN OIL PRESS Kft. lett. A „Szőlőfeldolgozás melléktermékeinek 100%-os feldolgozása (zero waste)” című pályázat anyaga olyan innovációt takar, amely mindenféle mellékterméket „eltűntet”, ami a szőlőfeldolgozás során keletkezik, ráadásul úgy, hogy e folyamata során sem termel semmiféle hulladékot. A „zero waste” még 2009-ben indult főiskolai projektként, 2012 óta pedig már lehetőség van a nagyüzemi gyártásra is.

img_8847.JPG

Díjat kapott a XIII. kerületi Önkormányzat „100 lakásos passzívház” projektje is, mely egyúttal a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) Különdíját is bezsebelte. Szintén Különdíjas lett az E.ON Energiakonténere, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tüntette ki a „világ végére” is áramot juttató projektet. Díjazott lett Wessling Hungária Kft. évente akár négy focipályányi papírmennyiséget megspóroló E-jegyzőkönyve, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház „Környezetvédelem az egészségügyben” című projektje, amely a Hévízi-tó és természetes környezetének megóvását foglalja magában, valamint WWF Magyarország Alapítvány 12-14 éveseket célzó edukációs projektje, a „Zöld Generáció Program”.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1008606520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása