A hőközpontok előnyei
2016. április 18. írta: Jachimek Anett

A hőközpontok előnyei

A Főtáv-komfort kft. 2015 júniusa óta végzi a modul rendszerű hőközpontok gyártását és beépítésének teljes körű kivitelezését. A legújabb fejlesztésű modul rendszer új terméknek számít a piacon. A speciális hőközpont kialakításának alapelve azt, hogy a különböző hőteljesítményű funkcionális egységek (modulok) sokféle variációban összeépíthetők legyenek. Az egyes modulok variálásával szinte bármilyen hőszolgáltatási igény megvalósítására lehetőség nyílik.

A hőközpontok a távhőellátó rendszer nélkülözhetetlen elemei. A folyamatos üzemben tartás, a technika fejlődése és az energiahatékonyság kiemelt szerepe miatt a hőközponti berendezések 15-20 év alatt elavulnak, elhasználódnak, amortizálódnak. A FŐTÁV 2000-es évek óta jelentős mértékű korszerűsítést hajtott végre a hőközponti technológiát érintően.

fotavcontsruma_25_1.jpg

A kis alapterületet igénylő technológiai berendezés fontossága tehát már egy ideje ismert. A Főtáv 2012-ben úgy döntött, hogy a jövőben a hőközpontok rekonstrukcióját saját fejlesztésű modul rendszerű hőközponttokkal fogja megvalósítani. A modul rendszer ötvözi a hagyományos kialakítású és a blokk kialakítású hőközpontok előnyös tulajdonságait: merev tartószerkezetre épített korszerű, kisméretű és kistömegű technológiai berendezésekből egybeépített szerkezet, mely azonban befoglaló méreténél és tömegénél fogva egyszerűen szállítható, elhelyezhető, beépíthető. A modul rendszer tipizált, kisszámú készülékállománnyal rendelkezik, mely egyszerűbbé teszi az előállítási és a raktározási feladatokat. A kisszámú egység ellenére az előállított modul egységek az épületgépészet teljes hőteljesítmény-tartományát lefedik (egészen 2,5 MW-ig). A modul rendszer kialakításának alapelve éppen az, hogy a különböző hőteljesítményű funkcionális egységek (modulok) sokféle variációban összeépíthetők. Az egyes modulok variálásával szinte bármilyen hőszolgáltatási igény megvalósítására lehetőség nyílik. A tipizált rendszer következtében a tervezési- és előkészületi feladatok egyszerűsödnek, gyorsabbá válnak, a várható költségek tervezhetőbbek. A modul rendszer kialakítása során megtartottuk a korábbiakban alkalmazott energetikailag kedvező, illetve költséghatékony megoldásokat (egyutú motoros szelepek, kétlépcsős HMV termelés, energia hatékony szivattyúk, programozható szabályozó), illetve azokat továbbiakkal egészítettük ki. Ezek az üzemeltetést és karbantartást segítő, illetve a távfelügyeletet támogató kialakítások, továbbá idetartozik a korrózióálló csővezeték alkalmazása is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr58597336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása