Varázsoljunk oázist a nappaliból!
2016. június 28. írta: Jachimek Anett

Varázsoljunk oázist a nappaliból!

...És mindezt egy egyszerű lakáskiegészítő, szőnyeg segítségével. Bár az alkotások nem mondhatóak egyszerűnek, ugyanis minden egyes darab egyedi, kézzel készült műremek, mely szépen ékesíti bármelyik otthont. 

Sokan ódzkodnak a szőnyegektől, mert nem találnak olyat, melyet szívesen látnának lakásukban, így érthetően nem nagy örömmel takarítanák. De ha találnának olyanokat, mint ezek? Ezek aztán nem nagymama-stílusú szőnyegek, és nem is a mindenhol kapható skandináv dizájn egyik darabja. 

Alexandra Kehayoglou hihetetlen szőnyegeket készít, melyek úgy néznek ki, mint ha a magasból tekintetnénk le a legelőkre és a szép zöld tájakra. Van itt minden: bokrok, fák, tavak, kisebb-nagyobb erdőségek és parkok, egyszóval mindenféle természeti képződmény. 

Létezik egészen nagyméretű és csak az asztal alá dekorációként rakható szőnyeg is. Kehayoglou ötlete onnan jött, hogy a családi szőnyeggyárból megmaradt szőnyegdarabokat és gyapjúszálakat nem akarta a kukában látni, így inkább újrahasznosította és csodás szőnyeg-képeket alkotott meg a maradékanyagokból. 

A lány szőnyegei már az egész világot meghódították, nemcsak az otthonokban, hanem más művészeti területeknél is felhasználták műveit. A belga divatguru, Dries Van Noten kifutóját is meghódította már mohaszerű szőnyegeivel, de a luxusmárka, a Hermés athéni butikjának kirakatát is ékesítették már a textilcsodák. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr158852634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása