Olive, az okosbőrönd
2016. július 14. írta: Jachimek Anett

Olive, az okosbőrönd

Lassan átveszik az irányítást az "okos" eszközök az emberek felett. Okostelefon, okosóra, okostermosztát, minden megtalálható a használati tárgyak közt okos kivitelben is. A legújabb intelligens eszköz Olive, az okosbőrönd. 

Az IKAP-Robotics német tervezőgárdája által megálmodott gurulós táska több annál, mint aminek ránézésre tűnik. Nemcsak egy egyszerű bőrönd, amit nyaralásra magunkkal viszünk, hanem interakcióban van a gazdájával, és a zsúfolt folyosókon, terminálokon is ügyesen elnavigálja magát.

A Segway-szerű kétkerekű kiegyenlítő rendszernek köszönhetően remek az egyensúlyérzéke és könnyen irányítható még a legnagyobb forgalomban is. A robot egy 3D-s képfeldolgozó rendszerrel és a beépített proximity szenzor segítségével képes felismerni és követni tulajdonosát. Az egyik gomb elforgatásával a bőröndöt át lehet alakítani egy kétkerekű járművé, melyet a fáradt utazók gurulhatnak.

És ez még nem minden. A táskát riasztóval is ellátták, így figyelmezteti a tulajdonost, ha véletlenül elhagyja a bőröndöt, valamint egy automatikus zárral is rendelkezik, hogy biztonságban tartsa annak tartalmát, hogyha épp nincs használatban. De mi van akkor, ha a táska mégis elveszne? Nem probléma, mivel GPS-szel és 3G / 4G technológiával ellátott, így a tulajdonosa nyomon követheti, bárhol is legyen a világban.

A bőröndhöz tartozik egy alkalmazás is, mely kijelzi annak aktuális súlyát, így nem kell aggódni a reptéri mérlegelés miatt. Extraként egy 10.000 mAh-s akkumulátor is a táskába van építve, így bármikor bárhol feltölthetjük elektromos készülékeinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr818889316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása