„Zöldlakók” a Vingardium Borligeten
2019. május 29. írta: Ecolife Magazin

„Zöldlakók” a Vingardium Borligeten

A zöldterületek jelenléte a városban, illetve azok látványa erősen befolyásolja az emberek közérzetét. A beton egyre nagyobb területet hódít el a természettől, ezért olyan nagy kincs, ha parkokra, összefüggő zöld területekre bukkan az ember. A 16. kerületi Erzsébetligetben egy valódi kis oázis várja a kikapcsolódni vágyókat.

Júniusban lesz egy hétvége, amikor a hatalmas ősfákkal borított parkban, a méltóságteljes platánok árnyékában nemcsak hűsölni lehet majd, hanem a kulináris élvezetek oltárán áldozni is. Akik egyszerre vágynak igazán jó programokra, különleges borokra, finom ízekre és jó zenére, mindenképp ott kell lenniük 2019. június 14-15-én a Vingardium Borligeten.

dsc_1057.jpg

Aki a pénteki, hosszú, fárasztó munkanap után ki szeretne szabadulni a természetbe és finom borokat kóstolgatva ráhangolódni az esti Péterfy Bori & Love Band koncertre, annak a Vingardium Borligetben a helye! A szervezők a változatos helyszínekkel segítenek a kikapcsolódásban: az érkezők megpihenhetnek babzsákok kényelmes medreiben vagy függőágyak ölelő karjaiban, de természetesen annak is lehetősége van a feltöltődésre, aki a leheveredés fűben történő változatára szavaz.

Ennek a bor- és gasztronómiai fesztiválnak egyediségét, különlegességét – a széles kínálaton kívül – a háttér és a szemléletmód adja. A zöld, igazán drámai módon lesz jelen ezen a rendezvényen. A város szívében megbújó park, a zöld minden árnyalatával büszkélkedik, ugyanakkor a rendezők környezettudatos felelőssége is komoly hangsúlyt kap. Hisznek abban, hogy minden eszközzel hirdetni lehet, hogy zöld város, zöld városlakók nélkül nem lehetséges. Ha kell, akkor ezt a szemléletet egy fesztiválra is be lehet vinni. Hogyan? Az eldobható, műanyag poharak helyett üveg, borospoharat válthatnak a ligetbe látogatók. Pincészetről-pincészetre ugyanazt a poharat használhatják, ezzel is óvva valamint kímélve a természetet. Közel 8000 látogatónál nem mindegy a mennyiség… A környezettudatosság jegyében, a kiállítóknak kötelező szelektíven gyűjteni a papírt valamint az üveget is. Két napos fesztiválnál hamar gyűlik a szemét, és ha tehetünk valamit bolygónk „egészségéért”, úgy – kölcsönözve Niel Armstrong szavait – kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás a természetnek.

vingardium_2019_fb.png

www.vingardiumborliget.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1414866524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása