Kínában már 300 éve is a környezetvédelemre figyelmeztettek
2021. január 04. írta: Ecolife Magazin

Kínában már 300 éve is a környezetvédelemre figyelmeztettek

Régészek 300 éves kőtáblát tártak fel a kínai Hopej tartományban, amire a térségre vonatkozó környezetvédelmi intézkedéseket vésték fel.
singapore-811111_640.jpg

A rendelkezések megtiltják egyebek között az erdők károsítását, a fakivágást és -égetést, a hegyekben termőföldek kialakítását. A kőtáblán feltüntették a közeli térség tucatnyi településének a nevét is.

A 63 centiméter magas és 48 centiméter széles kőtábla 311 éve készült a Csing-dinasztia (1644–1911) uralkodója, Kuang-hszü idején – közölte a tartományi székhely kulturális örökségvédelmi intézete.

A rendelkezés egy viszonylag átfogó környezetvédelmi törvény helyi szinten, és jelentős az ökológiai védelmi kutatások szempontjából – közölte Vang Vej, az intézet vezetője.

Forrás: NLCafe / MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6016371256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása