Igenis szóba jöhet Skandinávia!
2016. április 02. írta: Jachimek Anett

Igenis szóba jöhet Skandinávia!

Last minute ajánló

Nem csak a mediterrán országok nyújthatnak élményt és kikapcsolódási lehetőségeket a hűvösebb hónapokban: bátran válasszunk észak-európai országokat úti célul, ahol páratlan pihenésben lehet részünk! 

atermeszetszeretete

A hidegebb hónapokban sokan ódzkodnak felkeresni a skandináv országokat, esetleg Izlandot, mivel jóval hidegebb van, mint Magyarországon. Valóban, helyenként akár mínusz ötven Celsius-fokot is mérhetünk. Ám ha erre felkészülünk, és alaposan beöltözünk, kivételes kultúrát fedezhetünk fel télen is az északi tájakon, sőt az északi fény lenyűgöző természeti jelenségét csak ebben az időszakban tapasztalhatjuk meg.

atermeszetszeretete

 Az északi fény a légkörbe behatoló protonok és elektronok által keltett fényjelenség, mely leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg az Északi-sarkkörtől északra. A színkép látható tartományában főként az oxigén zöld és vörös színei és a nitrogénmolekulák kékesibolya árnyalatai pompáznak. A jelenség a leggyakrabban száz kilométernyi magasságban figyelhető meg. Március, április, valamint szeptember, október hónapokra érdemes időzíteni az utazást; a fényjáték főként Izlandról, Finnországból, Grönlandról, valamint Norvégia és Svédország északi területeiről nyújtja a legszebb élményt. 

nasa

A túrákra érdemes autót bérelni, hiszen a téli hidegre teljes körűen felszereltek a járművek, és olyan kisebb településekre is eljuthatunk, ahová tömegközlekedéssel nem tudnánk. Igaz, nem árt vigyázni az utakat átszelő rénszarvasokra... Gyalogosan is lehet közlekedni, ám nem egyszerű: hótalppal vagy sível tehetünk kirándulásokat a természetben, de ezt inkább a nagyon elszánt túrázóknak ajánljuk. Aki szeretne kényelmesen kikapcsolódni, könnyűszerrel megteheti, ugyanis hoteleket, magánházakat vagy panziókat a leglakatlanabb helyeken is találhatunk.

kakslauttanen

A kuriózumokra vágyóknak a Jéghotelt ajánljuk, mely Lappföld Svédországba áthúzódó részén, Jukkasjärviban található, kétszáz kilométerre az Északi-sarkkörtől. A szálloda ténylegesen jégből és hóból épült. Csodálatos fekvésének köszönhetően jól látható az északi fény, emellett a Torne folyó befagyott víztükrében is gyönyörködhetünk. A hotel különlegessége, hogy minden évben újraépítik, hiszen a Nap melege megolvasztja áprilisban a falakat, így már decemberben megkezdődnek az építési munkálatok, melyekben építészek, szobrászok és dizájnerek vesznek részt. A luxusélményt a letisztult terek és az egyedülálló belsőépítészet, valamint egy különleges jégbár szolgáltatja.

wikipedia

A minden évben megújuló hotel csodálatos belső tereiből érdemes kimozdulni, hiszen rengeteg programlehetőséget nyújt az északi régió: hómobilozás, kutyaszántúra, jégszobrászat, jávorszarvasnéző túra, szervezett sarkköri kirándulás, kenuzás, raftingolás, horgászás, vadászás – íme csak néhány a legkiemelkedőbb ajánlatok közül.

wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr78553120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása