A Föld Napja Ecolife módra
2016. április 23. írta: Jachimek Anett

A Föld Napja Ecolife módra

Programajánló

Lapunk életében kiemelten fontos szerepet játszik a Föld Napja, idén több okból is. Magazinunk kiadója, dr. Palkó Zsolt április 23-án délután három órakor a Föld Napja alkalmából előadást tart az Érdi Magyar Földrajzi Múzeumban, ahol többek között az alacsony karbonlábnyomú közösségek jellemzőiről, szerepéről és fontosságáról fog beszélni.

Előadásában szót ejt az úgynevezett Low Carbon Community-ket jellemző nyolc fő elemre, ide tartoznak többek között a megújuló erőforrások, a környezettudatos oktatás, az újrahasznosítás és a zöld építkezés is. A résztvevők megismerkedhetnek egyik projektünkkel, az ÖkoParkkal is, mely a fiatalok és családosok számára is érdekes lehet, ugyanis az Érdi-fennsík új és hasznos funkciókat kap.

0be31747097b5c2e01b5e297bdb261a5.jpg

Mi az az ÖkoPark?

A magazin egy teljesen új természet- és környezetvédelmi ifjúsági programot indít Érd Fenyves-Parkvárosban, az Érdi Ökoturisztikai és Rekreációs Park (röviden ÖkoPark) létrehozására, amely a jelenleg szemetes és elhanyagolt Érd-Sóskúti Fennsíkon helyezkedne el. Az Érd-Sóskúti fennsík a főváros budai oldalát szegélyező „Zöld Gyűrű” egyik természetvédelmi szempontból kiemelkedően értékes része. Az ÖkoPark létrehozásának fő célja, hogy a  gyerekek és felnőttek számára egyaránt használható központot hozzanak létre, mely egyszerre tanösvény, szabadtéri rekreációs hely, kirándulásra alkalmas terület, ökoturisztikai- és közlekedési központ. A program sikere esetén itt épülhet meg az ország első Zöld Közlekedési Parkja is környezetbarát alapanyagból.

page1.jpgSzeretettel várunk mindenkit az eseményen!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr68656004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása