Feléledt a természet a koronavírus sújtotta Olaszországban
2020. március 19. írta: Ecolife Magazin

Feléledt a természet a koronavírus sújtotta Olaszországban

Amióta teljes Olaszország vesztegzár alá került, radikálisan javult az országban a levegő- és vízminőség. A turisták is eltűntek, a helyiek pedig nagyrészt otthon vannak, így a természet újra visszamerészkedett oda, ahonnan egyszer már általunk kiűzetett.

Némi időeltolódással, de ugyanaz a folyamat játszódik le Olaszországban, mint Kínában. Az ipar és a közlekedés leállásával rövid idő alatt sokat javult a levegőminőség Olaszországban, amit az Európai Űrügynökség Copernicus Sentinel műholdjainak a felvételei jól megmutatnak:

Európa egyik turistacentruma Velence lagunáin nem járnak a gondolák, a víz emiatt láthatóan sokkal tisztább lett, mert a szennyeződés leülepedett a fenékre. A velencei csatornák ismét megteltek halakkal, hattyúkkal:

A delfinek is visszatértek Cagliari kikötőjébe:

 Rómában kacsák úszkálnak a szökőkutakban:

Tiszta levegő, víz, magára találó természet. Ezekből is láthatjuk, hogy az új koronavírusnak egyáltalán nem csak negatív hatásai vannak, és hogy nem érdemes ahhoz az élethez és világgazdasághoz visszatérnünk a járvány után, amit folytattunk, mert semmilyen szinten nem fenntartható.

dolphin-3416508_1280.jpg

Forrás: NLC / Mashable

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr9015535734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása