Az újrafeldolgozás mestere
2014. december 10. írta: ECOLIFE

Az újrafeldolgozás mestere

Fenntartható dizájn magyar módra

Nemrég vettük fel a kapcsolatot Franta Ágival, akinek 100 % újrahasznosított kartonból készült lámpacsaládja után érdeklődtünk. Ági készséggel mutatta be a dizájnos darabokat, és nem utolsó sorban figyelmünkbe ajánlotta Bergovecz László formatervező elképesztően zöld munkáit. 

feszekreszek-2583_1_.jpg

Miután László kitanulta Londonban a formatervezés csínját-bínját, hazatért, hogy itthon nyissa meg környezettudatos manufaktúráját. A dizájner strapabíró bútorait – melyekre a cég 30 éves garanciát vállal – csavarok és szerszámok nélkül könnyedén összerakhatja bárki, sőt a bútorlapokat saját kedvünk és ízlésünk szerint szedhetjük szét és rakhatjuk össze, a környezetbarát festékkel kezelt elemek készítése során pedig mindössze 5 % hulladék anyag keletkezik (a kevésbé környezetbarát gyártás során ez a szám nagyjából 60 %). S ha még ez sem volna elég, a Fér Furniture örömmel alkalmazkodik a megrendelő egyedi igényeihez, így szinte teljességgel elmosódik a fogyasztó és kreatív alkotó közötti határ, ha pedig mások is megvásárolják az általunk megálmodott kreációt, még jogdíjat is kapunk! 

feszek_ralep_2_.jpg

S hogy mit jelent neki a fenntarthatóság? Nekünk elárulta. 

"Amikor döntést hozok az anyagokról, egyrészt hosszú évekig tartós terméket szeretnék produkálni, másrészt ezen keresztül a vásárlóim sem szennyezik a környezetet az évek során elhasználódott termék maradványaival, és a tervezés kiinduló pontjánál az egyes termékek vonalai úgy kerülnek meghúzásra, hogy negatív formái nem válnak lehulló fölösleggé, hanem egy új termék részeiként alkatrész válik belőlük. Így elkerülhető az értékes forrás pazarlása. Az újrafeldolgozás nálam a második fontos lépés. Ezeket a döntéseket minden alkalommal meghozom, és nem csupán a formatervezés során, de az étkezésemnél, az életvitelemnél is azon vagyok, hogy minimalizáljam a létrontást."

Ha szívesen olvasnál még környezetbarát otthonszépítő megoldásokról, december 16-tól keresd az Ecolife magazin első számát az újságárusoknál!

feszekreszek-2561.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr116972187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása