Nem mossák kezeiket
2014. december 10. írta: ECOLIFE

Nem mossák kezeiket

A hazai és nemzetközi kozmetikai márkák sem haboznak kiállni a világ olyan problémái mellett, mint az állatkísérletek, vagy az árva gyermekek gondja.

natural-soap-w.jpg

 Ilcsi - Egyszerűen természetes

Az Ilcsi szakemberei abban hisznek, hogy a természetben minden bőrproblémára létezik megoldás. Professzionális natúr kozmetikumaik minden esetben friss gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből és gyógyvízből készülnek,így nem kivonatokkal, hanem élő hatóanyagokkal dolgoznak a bőrön. Természetes, mellékhatásoktól mentes bőrápoló megoldásokat kínálnak így.Tisztelik az élet minden formáját, ezért a termékeik kifejlesztése során nem végeznek állatkísérleteket, és nem használnak állati eredetű anyagot. Az Ilcsi Fekete szappan már több évtizede egyik slágertermékük, mely látványosan ápolja és szépíti a bőrt hatékonyságának és különleges natúr összetételének köszönhetően. Ez a saját főzésű, bőrnyugtató hatású ichtiollal és növényi olajokkal gazdagított folyékony szappan nem véletlenül az Ilcsi legnépszerűbb terméke. Mindennapos használatával a bőr életteli és friss lesz. Használata minden bőrtípusra ajánlott, általános tisztálkodáshoz, arctisztításhoz. Az ichtiol és a különleges növényi hatóanyagoknak köszönhetően nyugtató, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatású, jótékony hatással vannak az aknés, gyulladt bőrre vagy akár a szőrtüszőgyulladásra. Nem mellesleg Jackie Chan is évek óta az Ilcsi Fekete szappan és az Ilcsi márka rajongója. Most minden megvásárolt Fekete szappan után (35 ml, 125 ml) 100 Ft adományoz a cég az SOS Gyermekfalvaknak 2014.

fekete_szappan_125ml_1.jpgLush - Az állatok védelmében

2013-ban világszerte több mint 9 millió laboratóriumi állatot használtak fel vegyi anyagok biztonsági tesztjei során, annak ellenére, hogy széles körű tudományos egyetértés alakult ki arról, hogy ezek a vizsgálatok nem humánusak és nem hatékonyak - közölte a Lush Prize. A jelentés, melyet a Kísérleti Állatok Világnapján tettek közzé, 2 százalékos növekedést jelez a korábbi adatokhoz képest. Ez annak ellenére következett be, hogy az új jogi szabályozás nagy gazdasági területeken, így Európában és Indiában is betiltotta a kozmetikai termékek állatokon való biztonsági tesztelését. Rob Harrison, a Lush Prize igazgatója szerint egyre nagyobb az egyetértés a tudományos kutatók, a laikusok, a cégek és a jogalkotók között abban, hogy a vegyi anyagok állatokon való tesztelése elavult technológia. Noha érzékelhetően több az olyan kezdeményezés, mely a hatékonyabb, emberi sejt alapú vizsgálatokat támogatja, ez láthatóan nem vezetett a felhasznált állatok számának csökkenéséhez. A jelentés közzététele a 2014. évi Lush díjra való jelölés kezdete is volt egyben. Ez a díj minden évben 250.000 angol fonttal jutalmazza világszerte a legjobb olyan kezdeményezéseket, amelyek az állatkísérleteket nem igénylő tesztelési módszerek kifejlesztését és alkalmazását segítik. Idén tíz ország aktivistáinak és tudósainak az állatkísérletek beszüntetéséért végzett munkáját ismerték el Lush-díjjal. Ebből az alkalomból alkotta meg a cég ezt a különleges szappant, amelyből az egész világon csak 500 db készült a LUSH Kitchen Poole-ban, és amellyel a közvélemény figyelmét is fel szeretnék hívni a nemes ügyre. A szappan a Grass tusfürdő illatát kapta, és a friss enzimekben, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag búzafű révén segít a bőrt ragyogó formában tartani, a benne lévő neroli és bergamott illóolajok, pedig felderítik a hangulatodat.

fighting_animal_testing_soap.jpg

 
Anry Soós Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr786971833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása