Hogy miért imádjuk a sütőtököt? Mert a magas C-vitamin tartalma miatt az egyik legerősebb antioxidáns, a benne rejlő lutein garantálja szemeink egészségét, a belőle készült sütőtöklé pedig elképesztő "szérum" a hűvös hónapokban. Íme a recept.
Hozzávalók:
- 40 dkg sütőtök
- 3 db sárgarépa
- 2 db narancs leve
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
Turmixgép segítségével pürésítsük a meghámozott, puhára párolt répát. Ezt követően a sütőtököt nagyobb szeletekre vágva (140°C-on 30 percig) süssük puhára, majd a tökhúst 2-3 evőkanál víz kíséretében pürésítsük. A répás-sütőtökös egyveleget frissen facsart narancslével hígítsuk, a vitaminbombát pedig mézzel tehetjük még gazdagabbá. Jó töltekezést! :)
Még több sütőtökös receptért keresd az Ecolife magazint az újságárusoknál!