Körülvesz a harmónia
2014. december 17. írta: ECOLIFE

Körülvesz a harmónia

A teljesség érzéséhez, az önmagunkkal és környezetünkkel kialakított harmóniához nem kell más, csupán elhatározás és kellő figyelem. Elhatározás, hogy napi szokásaink közé egy sor olyan aktivitást csempésszünk, ami bennünket, testi-lelki egészségünket szolgálja, és figyelem, ami a napi rutinról saját életünk felé irányítja a fókuszt. Íme két szívet melengető módszer, ami biztosítja számodra a feltöltődést. 

tree-therapy.jpg

Jótékony faterápia

Manfred Himmel német kutatót évtizedek óta foglalkoztatja a faterápia jótékony hatása, ami egészen az ősi kelta, ógörög és római korig nyúlik vissza. A fák – túl azon, hogy oxigént termelnek és jó hatást gyakorolnak közérzetünkre – törzsében lévő energia a feltételezések szerint gyógyító energiával töltik fel szervezetünket. A 10-15 perces gyakorlat során válasszunk ki egy egészséges lombkoronájú, lehetőség szerint idősebb fát, majd helyezkedjünk úgy, hogy a testünk minél nagyobb felülete érintkezzen a fával. A technika sikerének érdekében lazítsunk, vegyük fel a lehető legkényelmesebb pózt, és lélegezzünk mélyeket, miközben átjárja testünket a fa energiája.

A sárvári Danubius Thermal Hotel mesés arborétumában lehetőség nyílik a nyitott gondolkodású vendégek számára a Himmel-féle faterápia elsajátítására, de a zöld környezetben található Szidónia Kastélyszállót is gyakran keresik fel a látogatók az exkluzív szálláshely különleges ősfaparkja miatt, ami kedvelt színhelye a különböző meditációs óráknak. 

309.jpg

Kívül-belül megszépít – Ayurvédikus masszázs

Annak ellenére, hogy az ayurvédikus masszázs talán kevésbé közismert, az ayurvéda, vagyis az élet tudománya a kínai és a nyugati gyógyászat mellett a három nagy gyógyászati rendszer része. A mintegy 4000 éve használatos szépítő, regeneráló masszázs az ayurvédikus orvostudomány egyik legfontosabb alappillére, ami nagy szerepet játszik az életkor meghosszabbító élénkítő kúrában, valamint a test, a szellem és a lélek harmóniájának megteremtésében, melyeket a gyógyászati rendszer az egészség 3 fontos tényezőjeként tart számon. A méregtelenítő, immunerősítő és alakformáló hatást különböző meleg és gyógynövény alapú olajokkal érik el, így a garantált testi-lelki feltöltődés mellett az ayurvédikus masszázs egyfajta fiatalító, feszesítő szépségmasszázsként is alkalmazható. 

ayurveda.jpg

Ha hajlamos vagy a migrénes fejfájásra, ha lelomboznak az egyre rövidülő nappalok és fáradékony vagy, akkor próbáld ki a mélyen relaxáló shirodhara ayurvédikus csorgatós fejmasszázst. Magyarország első ayurvéda központjában egy sor regeneráló masszázs közül válogatva töltődhetsz keleti módra a gyógynövény örleményes masszázstól kezdve a különféle szinkronmasszáázsokig. 

Még több tippért keresd az Ecolife magazint az újságárusoknál!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr506991181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása