Boldogan és kiegyensúlyozottan januárban is
2015. január 19. írta: ECOLIFE

Boldogan és kiegyensúlyozottan januárban is

Nem véletlen, hogy az emberek számára a január maga a szürke uborkaszezon. A meghitt befelé fordulás időszaka véget ért, dobozba kerültek a karácsony hangulatos szimbólumai, a tavasz pedig még olyan messze van. A nagy vegetálás és túlélés helyett íme 3 egyszerű tipp, ami segít, hogy ezeket a heteket is kiegyensúlyozottan és boldogan éld meg.

jan.jpg

1. Lazíts okosan!

Tény, hogy a téli hónapokban valahogy mindig korábban álmosodik el az ember: ez vitaminkészleteink kiapadásából, valamint a korai sötétedésből is fakadhat. Fontos, hogy elegendő pihenéssel támogassuk szervezetünk egyensúlyát, azonban ne feledkezzünk meg élmény-éhségünk kielégítéséről sem. Lassuljunk le, legyünk saját életünk, saját városunk felfedezői, kutassunk új kávézók után, keressünk fel minél több kutyabarát helyet (ebben remek segítségetek lehet a kutyabarat.hu, ahol az ország összes kutyabarát vendéglátó egységére rákereshettek).

dog-cafe-4-1024x674_1_.jpg

2. Spékeld meg a szokásaidat

A rutin, a dolgok jól bevált menete biztonságot adhat számunkra, de fennáll a veszély, hogy rítusaink monoton folyamatokká szürkülnek. Készítsünk általános leírást napunkról, és ahol tudjuk (reggeli készülődés, ebéd), dobjuk fel! A reggeli kávédat például ne sebtiben, a vasalás és a reggeli között idd meg, hanem kösd össze a reggeli sétával. A korai ébredés talán nem megy majd egyszerűen, de a lényeg az elhatározás! A reggeli hideg és a termoszban gőzölgő kávé garantáltan felfrissít majd. Ha több területen is sikerül változtatásokat eszközölnöd az életedben, ráadásul sikerül tartósan is integrálnod őket az életedben, egyfelől úgy érzed majd, hogy Te magad is képes vagy változtatni az életeden, ráadásul a saját bőrödön tapasztalod majd, hogy a dolgokhoz való hozzáállás döntés kérdése. 

1355500159715.jpg

3. Jótékonykodj!

A közösség és az odafigyelés legjobb módja lehet a jótékonykodás, vagy az önkénteskedés. Egyfelől tagja lehetsz egy remek közösségnek, ráadásul egy sor hasznos projektet és társadalmi ügy mögé állhatsz. Az adjukössze.hu nagyon jó támpont lehet, ahol a környezetvédelemtől kezdve az oktatáson keresztül a kultúráig találhatsz támogatásra váró aktuális projekteket. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr687088213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása