Marlon Brando megvalósult álma
2015. január 27. írta: ECOLIFE

Marlon Brando megvalósult álma

A híres színész megálmodta, gyermekei megvalósították, aki pedig tudomást szerez róla, másról sem fog álmodozni ezután, mint egy hét sziesztáról a minden képzeletet felülmúló (és ráadásul még környezetbarát energiagazdálkodású) luxus pihenőhelyen. 

brando.jpg

 

Francia Polinézia egy privát atollján járunk Tahititől 50 km-re északra, amely 1997-ig Marlon Brando kizárólagos tulajdonában volt. 270.000 USD-ért vásárolta meg 6 évvel azután, hogy 1960-ban beleszeretett a helybe a Lázadás a Bountyn forgatása alatt. A fehér homokos, 12 kis szigetből álló területen alakították ki a 35 villából álló luxus pihenőhelyet, amely az Oscar-díjas színész halálának 10. évfordulóján (tavaly júliusban) nyitotta meg kapuit.

 tetbra_bathroom_1000x600_1256.jpg

Richard Bailey-vel, egy tahitin élő fejlesztővel, aki olyan kaliberű luxus ingatlanokat üzemeltet, mint az Inter-Continental Moorea Resort & Spa és az InterContinental Tahiti Resort & Spa, 1999-ben beszélt először terveiről a színészóriás. Brando-nak az az ötlete támadt, hogy privát rejtekhelyét önfenntartó világklasszis nyaralóhellyé alakíttatja át. Akkoriban még legyektől és szúnyogoktól hemzsegett minden, a konyhában patkányok futkostak, a WC-t hol le lehetett öblíteni, hol nem. Elsőre korántsem tűnt kivitelezhetőnek az elképzelés, de 15 év elteltével végül az álom valóra vált.

brando2.jpg

Érdekes módon jóval azelőtt, hogy a környezettudatosság fogalma bekerült volna a köztudatba, Brando határozott szándéka volt a természet megóvása, a fosszilis energiahordozók mellőzése, és maga is mélyrehatóan tanulmányozta az atollok ökológiáját tervének szövögetése közben. Elengedhetetlennek tartotta, hogy a megújuló energia és a fenntarthatóság elsődleges szempont legyen az üdülőparadicsom kialakításánál, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy már a kezdetek kezdetén ökoházat építtetett illusztris vendégei részére.

the-brando-resort-12.jpg

A jelenlegi komplexum energiafelhasználásának felét, beleértve az áramfogyasztás egy részét és a légkondicionáló rendszer működését is, az óceán több mint 900 méter mélyen húzódó hideg vízrétegét hasznosítva biztosítják. A technológiát Dr. Jhon Carven dolgozta ki, aki korábban az Egyesült Államok Haditengerészetének Speciális Kutatásaiért Felelős Hivatalának vezető tudósa volt. A további szükségletet napelemekkel és tahiti kókuszdió olajból származó bio üzemanyag felhasználásával teremtik elő.

brandi.jpg

A The Brendo két éttermét, a formálisabb Les Mutinés-t és az inkább hétköznapibb finomságokat kínáló Beachcomber Kávézót a párizsi, két Michelin-csillagos étterem, a LeGrand Véfour séfje, Guy Martin látja el szakértői tanácsokkal. Így a kiváltságos vendégek gasztronómiai remekművekkel csillapíthatják éhségüket, melyeknek organikus alapanyagait helyben termesztik vagy a közeli vizekből szerzik be. Reggelinél például a nagy páratartalom ellenére is mindig franciásan ropogós croissant vár minket, ami a sziget saját kaptáraiból származó mézzel lesz igazán ínycsiklandó.

A vendégek kényeztetéséről a Varua Spa gondoskodik tartózkodásuk alatt. A „Varua Mana élmény”, amely egy tamanu (alexandriai babér) olajos bedörzsölést követő kókuszdió olajos polinéz masszázs kezelést takar, csak egy a kényeztető szeánszok közül, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.

brandi2.jpg

Egy egyágyas villa all inclusive 4.000 USD/éj áron elérhető… vagy éppen elérhetetlen. Biztos ami biztos, kövessük az ikont: merjünk álmodni, de a jövőről se feledkezzünk meg közben. 

Szöveg: Bősze Kinga

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr767111159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása