Itthon is lendületet kapott a munkakörnyezet fejlesztése
2015. július 06. írta: .ecolife.

Itthon is lendületet kapott a munkakörnyezet fejlesztése

Bár a költséghatékonyság és a teljesítmény növelése mindig is napirenden volt a különböző cégek, vállalatok életében, a munkavégzés térbeli dimenzióival, azaz a munkakörnyezettel eddig csak elvétve foglalkoztak az itthoni cégek. Mostanában azonban mintha megváltozni látszana ez a hozzáállás.

A dolgozók teljesítményének növelése, amióta világ a világ, mindig is központi téma volt a különböző cégek, vállalatok életében. Ami viszont a munkakörnyezetet illeti, eddig nagyjából csak a költségek minimálisra szorítása volt az egyetlen lényeges direktíva. Az irodai megoldásokkal foglalkozó európai nagyvállalat, a Kinnarps 2015-ös belső felmérése szerint, hazánkban ezek a trendek már elkezdtek változni. A cég tapasztalatai szerint azonban az új irodakialakítási trendek bevezetése itthon még általában valamivel hosszabb folyamat, mint a nyugatabbra lévő, a rugalmasabb munkahely szemléletet már gyakorlottan kezelő régiókban.

kinnarps.jpg

Napjaink újszerű, hatékonyan működő irodai tereit -a fenti költségvetési szempontokon túl-, ma már a többféle, különböző funkciók ellátására való képesség figyelembe vételével igyekeznek megtervezni. A Kinnarps Next Office programja pontosan ilyen munkahelyeket kíván létrehozni, a rendelkezésre álló tér, valamint technológia, illetve a munkavállalók igényei szerint. Ez utóbbiak az elmúlt pár évben nem kis fejtörést okoztak a munkaerőpiacon, ugyanis az idő közben már munkába állt Y-generáció tagjai már teljesen más munkakörnyezetet igényelnek a korábbi korok munkavállalóihoz képest. Az Y-generációs dolgozók számára ugyanis különösen nagy hangsúlyt kap a térbeli és időbeli rugalmasság, az inspiráló és egyben alakítható munkakörnyezet.

Soltész Tiberius, a Kinnarps Magyarország ügyvezető igazgatója így foglalta össze, hogy hogyan is működik a Kinnarps Next Office programja a gyakorlatban: „Többnyire az egyszerű ráncfelvarrás jellegű megoldásoktól indulunk, de szerencsére sokan nyitottak arra, hogy megismerjék a Next Office - Activity Based Working koncepciónkat, s az abban rejlő számos, nem csak kényelmi, de pénzügyi oldalon is érzékelhető előnyt. Azok, akik meglátják az irodatér teljes újragondolásában rejlő hatékonyságnövelési lehetőségeket, nemcsak a közösségi terek (break out zónák) „színesítésében” látják a megoldást, hanem egy teljes cégre kiterjedő audit után, valóban személyre szabott, flexibilisen és akár több funkcióban is jól működő tereket hoznak létre. Így jobban kihasználják meglévő irodaterületüket, és nem csupán egy új, de hatékonyabban működő munkakörnyezetbe költözhetnek be.”

A Kinnarps tapasztalatai szerint, az ilyen rugalmas irodai megoldásokkal kapcsolatban leginkább a multinacionális hátterű vállalatok járnak az élen, azonban az újszerű koncepciók beépítésével a KKV szektor is jól járhat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr387605128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása