Szeptembertől már csak LED-izzós lámpákat vásárolhatunk az IKEA-ban
2015. szeptember 22. írta: .ecolife.

Szeptembertől már csak LED-izzós lámpákat vásárolhatunk az IKEA-ban

2015 szeptemberétől már ne keressünk hagyományos izzókat az IKEA-ban, hiszen az áruház addigra lecseréli teljes beltéri világítási termékválasztékát LED-es termékekre. A LED-es technológiának köszönhetően ezek a lámpák 85%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzóval felszerelt társaik, ráadásul élettartamuk akár a 20 évet is elérheti.

Az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően az izzók a szén-dioxid-kibocsátást és a háztartásiáram-költségeket is csökkentik. Steve Howard, az IKEA környezeti fenntarthatósági igazgatója szerint az egyre magasabb áramdíjak és a világszerte növekvő energiaszükséglet következtében a LED-es izzók egyre nagyobb szerephez jutnak. Mi több, a vállalat úgy gondolja, fontos, hogy ne csak a magasabb keresetű vásárlók engedhessék meg maguknak ezt a környezetbarát életformát, hanem gyakorlatilag mindenki. Éppen ezért alacsony árakon kaphatóak a LED-es termékek.

A vállalat saját magával szemben is igen szigorú: célként tűzte ki, hogy 2020-ig teljesen energiafüggetlen legyen, így például Németországban már szinte az összes áruházában a világítást LED-es izzók biztosítják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr67808744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása