A jövő zuhanyzója!
2015. december 11. írta: Jachimek Anett

A jövő zuhanyzója!

80% energiát és 90% vizet takarít meg

Luxus és fenntarthatóság - mindez egy zuhanykabinban. Megoldás vízpazarlóknak és jó hír a tudatos vízhasználóknak.

Egy okos zuhanykabin, melynek köszönhetően sok pénzt és még több energiaforrást takaríthatunk meg. Ez az egyedülálló rendszer a folyamat során kiszűr, felmelegít és újrakeringet mindegy egyes vízcseppet. Egészen pontosan minden cseppet hétszer (7-szer!) használ fel, mielőtt a csatornán lefolyna, szemben a megszokott módszerrel, ahol egyenesen a csatornába ömlik az elhasznált víz. Mivel a rendszer újrahasznosít, így a víz és az energia töredékét használja csak fel "régi vágású társaival" szemben. A cirkulációs technológiának köszönhetően 80 százalék energiát és 90 százalék vizet takarít meg a hagyományos zuhanyzókkal ellentétben.

A vezérigazgató, Rob Chömpff Londonban, a TechCrunch nevű eseményen bizonyította a zuhany előnyeit, és kifejtette, mitől is fenntartható ez a rendszer:

Egy hagyományos, kb. 10 perces zuhanyzás nagyjából 100 liter meleg, tiszta vizet igényel. Egy olyan értékes erőforrást használunk fel erre a célra, ami csak egyszer folyik le a csatornán. Ez a kollektív szokás viszont tarthatatlan, hiszen a világon az aszály és a vízhiány egyre csak nő.

Ha a háztartásokban már újrahasznosítható a papír és a hulladék, akkor miért ne hasznosíthatnánk újra a vizet is otthonunkban?

 

Erre megoldás a kabin, hiszen ezentúl addig maradhatunk a zuhany alatt, ameddig csak akarunk, nem kell bűnösnek érezni magunkat, hogy sok vizet és energiát pazarlunk el.

A zuhanykabin a fenntarthatóság mellett a kényelemről és luxusról is szól. A wellness-érzés karnyújtásnyira van: az esőerdő frissítő záporát visszaadó rainshower, a masszírozó vízesés, vagy a lágy gőz segítségével pillanatok alatt ellazulhatunk.

Egy applikáción keresztül pedig egyszerűen nyomon követhetjük a vízfogyasztást, az addigi megtakarítást, zenét kapcsolhatunk be, és megnyithatjuk vagy elzárhatjuk a vizet. Ugyanígy a zuhany paneljába épített gombokkal is irányíthatjuk a funkciókat. Az Otthoni jelentés beállításával pedig havi összegző értesítőt kapunk a megtakarításokkal kapcsolatban.

Így már érthető, hogy a Hamwells e-Shower 2015-ben szinte az összes fenntartható termék kategória díját zsebre vágta.

 

Képek forrása: www.hamwells.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr928154362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2015.12.15. 13:24:18

A testemről és/vagy a kádból lefolyó víz egy egyszerű szűrés után tökéletes lenne WC-öblítésre. És az olcsobb is lenne, mint ujra ivoviz-tisztasagura szűrni...

Amugy a nemetek es a franciak még ennél is egyszerubb megoldast talaltak: hetente csak 2x fürdenek...

pushup 2015.12.15. 13:24:27

miért? miért hétszer és nem tizenhétszer? ha én megspórolok 8 liter öblítővizet és hajmosás közben a zuhany alatt hugyálok, akkor azt teljesen megtisztítja (ha teljesen, akkor miért csak 7 kör?), vagy azért még elmondható, hogy ilyenkor simán fejen pössentem magam?
ha nem teljesen hibátlan a tisztítás (és hét kör után már sok benne a dzsúz, ezért kell akkor már elengedni), akkor hogy viszonyuljak ahhoz, amikor a seggemből kiáztatom a betyárkörtét?
és végül: APPLIKÁCIÓ!!! a pokolban újabb bugyrot nyitnak. egyből kettőt. az egyikbe mennek azok, akik magyar anyanyelvű létükre a hétköznapi (nem technikai szakszövegben) használják ezt a szót, a másikba meg azok kerülnek, akiknek mindegy, mi az, ha applikáció is jár hozzá, akkor megveszik.
süti beállítások módosítása