Fűtsünk gyertyalánggal, fűtsünk Egloo-val!
2015. december 18. írta: Jachimek Anett

Fűtsünk gyertyalánggal, fűtsünk Egloo-val!

Az Egloo egy okos melegítő, mely villamos energia felhasználása nélkül fűti be a szobát.

eglook.png

Legelőször az Indiegogo nevű oldalon találkozhattunk az eszközzel, ahol sikeresen debütált, így hamar rengeteg finanszírozóra akadt, mára pedig meg is kezdték az Egloo gyártását. Az ötlet egy olasz designer, Marco Zagaria képzőművész hallgató nevéhez fűződik, melynek lényege, hogy a lehető legtakarékosabban tudjuk felmelegíteni bármelyik helyiséget.

De mit értünk legtakarékosabb alatt?

Egész pontosan 10 centet, azaz nagyjából 29 forintot. Igen, ennyi a szükséges összeg, ami a fűtést fedezi.

NEW-gif-risparmio.gif_1414x763Hogyan működik?

Az Egloo a gyertyaláng által kibocsátott hő melegét sűríti magába, mely egy terrakotta kupola alatt helyezkedik el; a kupola átveszi ezt a hőt, így fűti fel az adott helyiséget. Egy alap felületre helyezünk 3-4 darab mécsest vagy kis méretű gyertyát, ezt követően rárakunk egy grillrácshoz hasonlító fémhálót, végezetül ráborítjuk a kisebb, majd a nagyobb cserép kupolát. Csupán öt percet kell várni és máris élvezhetjük az Egloo melegét.

NEW-come-usarlo-gif.gif_1188x732

Öt perc után 180 fokra melegszik a belső cserépedény, a külső pedig 50-re. Fél óra múlva akár 3 fokkal is megnőhet a szoba hőmérséklete, sőt, ha kialszanak a mécsesek, utána még órákig érezhetjük a kellemes meleget. Egy átlagos méretű szoba befűtésére kiváló megoldás (működése 20 négyzetméteren, vagy annál kisebb területen a leghatékonyabb), és mindössze csak a mécseseket kell megvennünk hozzá, ami valljuk be, nem túl drága mulatság. A takarékosságon kívül másik nagy előnye a mobilitás, mivel nem igényel áramot, így kábelhez és helyhez sem kötött. Ha egy másik szobát kívánunk vele befűteni, nincs más dolgunk, csak megfogni a melegítőt (óvatosan!) és áthelyezni egy másik helyiségbe.

Mindezek mellett az ötletes formatervezés is a számlájára írható, esztétikus kinézete és kis mérete miatt bármelyik szoba ékességévé is válhat, akárcsak egy modern szobor. Az Egloo különböző verziókban áll rendelkezésre: natúr, különféle színes és mázas típusok között válogathatunk.

Mivel a berendezés agyagból készül és egy elég egyszerű technikán alapul, ezért a költségei sem túl drágák, abszolút elérhető áron van, típustól függően 50-90 eurót kérnek érte.

egloosz.png

egloos.png

egloocs.png

 Képek forrása: www.eglooinfo.it  

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr428177094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2015.12.20. 22:01:53

Hőtechnikai nonszensz, azon túl a szoba levegőjét is elszennyezi a nyílt láng és az elégő paraffin.
süti beállítások módosítása