Mobilház két főre
2015. december 28. írta: Fazekas Fanny

Mobilház két főre

A spanyol ÁBATON tervezőiroda egyedi mobilházat álmodott a fiataloknak. A ház lényege, hogy készen szállítják és gyakorlatilag bárhol elhelyezhető: lehet szó pusztaságról, domboldalról, vízpartról, a “bárhol otthon” valóban bárhol otthon lehet.

4_birka.jpg

abato_02.jpg

1384-_mg_2166.jpg

Az ÁBATON által tervezett mobilház ideális választás lehet két fő részére. Nagy erénye a közúton való szállíthatóság: a 3 x 9 méteres alapterülete, amelyet egy kamionnal már könnyen lehet fuvarozni. A 27 m2-es alapterületű lakóház három részre van osztva: az amerikai konyhás nappalira, mellette egy hálószobára és egy fürdőszobára. A ház két fő részére ideális teret biztosít, funkcionálisan elkülönülő helyiségei pedig kialakításuknak köszönhetően könnyen élhetővé teszik a házat. Egy dologra kell ügyelni, hogy a gyors felmelegedés miatt ne délre tájoljuk az üvegezett homlokzatot. Viszont egy ilyen háznál elméletileg még az is megoldható, hogy a nappali a napkelte, esetleg a napnyugta fényárjában ússzon.

 

5_birka.jpg

6_brika.jpg

A külső homlokzat anyaga szürke, átszellőztetett, cementkötésű homlokzatpanel, ami mögött 12 cm hőszigetelés rejlik. Az árnyékolásról elhúzható panelek gondoskodnak – ezáltal teljesen homogénné válik a külső rész. A belső térben spanyol fenyő található, ami ráadásul hipoallergén és igazán otthonos érzést biztosít. Nyitott ajtók mellett pedig pont egy lépésre kerülünk az áhított természettől.

1357-aph80-6.jpg

3.jpg

Mobilház - Fotó: abaton.es/es 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr738205790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McKinney 2016.01.19. 15:12:48

engedély, közművek, alapozás, gépészet? Kell autódaru is, vagy a trélerről csak lelökik?

ROTFL Manó 2016.01.19. 15:12:58

Hát izé, nem ártott volna egy olyan ajánlás, hogy ez a házikó a finn hóviharban nem igazán fűthető, ezért inkább csak Európa déli, mediterrán régióiban jó benne lakni, mert oda lett tervezve...

teeszmalac 2016.01.19. 15:13:40

közelítünk affelé, hogy az emberek börtöncellában akarjanak élni csilliárdért, a minimalizmus jegyében
süti beállítások módosítása