ArcaBoard, a legújabb lebegő gördeszka
2016. január 01. írta: Jachimek Anett

ArcaBoard, a legújabb lebegő gördeszka

2015 a lebegő deszkák, azaz a hoverboardok éve volt.

A Vissza a jövőbe című film inspirálta lebegő deszkák már régóta foglalkoztatták a feltalálókat, így tavaly, 2014-ben jelent meg az első működőképes légdeszka, a Hendo. Innentől kezdve nem volt megállás, a sort sok cég, köztük a Duru, majd a Lexus deszkái folytatták. Ám, itt a legújabb kistestvér, amiért a fél világ megőrül, az ArcaSpace által megálmodott ArcaBoard.

Nézzük, mit is tud ez a lebegő masina!

A deszka lebegését 36 nagy teljesítményű ventilátor párhuzamos működése biztosítja. Az ArcaBoard 272 lóerős, erejét elektromos csövek generálják, melyek segítségével akár 243 fontot, azaz 110 kilogramot is képes elbírni. A beépített stabilizáló rendszer segít megelőzni, hogy a deszka fejre álljon, vagy “bukfencezzen” működés közben, de ez a funkció kikapcsolható egy telefonos applikáció segítségével, ha a használója egy kis trükközésre vágyik (ez csak úgy, mint a gördeszkáknál, a testtömeg megfelelő áthelyezésével érhető el). A hűtési rendszer megakadályozza a túlmelegedést, a kiváló minőségű kompozit anyagok pedig könnyű és erős keretet biztosítanak a deszkának.

Kinézetre nem nevezhető sem dizájnosnak, sem szépnek, sem futurisztikusnak, talán leginkább a minimal jelzővel lehetne illetni: semmi díszítés vagy felesleges csicsa, csak egy egyszerű, lapos téglatest. Egyelőre bézs, kék és zöld színekben érhető el. 

Mivel akkumulátor hajtja, ezért nem szennyezi a környezetet, nem bocsát ki káros anyagokat.

Bár, igaz, hogy csak 6 percen keresztül tud lebegni egy töltéssel, így egyelőre nem alkalmas hosszú távú utakra, a lényeg mégis a megvalósításon van: az ArcaBoard technológia kétségtelenül a jövő egyik lenyűgöző, ígéretes és extrém szállítóeszközének tűnik.

Bővebb info és képek: arcaspace.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr958216584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása