Víztakarékos csap, művészi vízsugarakkal
2016. január 06. írta: Fazekas Fanny

Víztakarékos csap, művészi vízsugarakkal

Simin Qiu, a londoni Royal College of Art diákja egy olyan csaptelepet tervezett, amely 15%-kal kevesebb vizet használ egy átlagossal összehasonlítva.

swirl_foto_simin_qiu.jpg

Sok helyen találkozunk buborékos vizet kibocsájtó csappal, ez azonban annál is hatékonyabb és számos további előnnyel rendelkezik. A csap fejében egy turbina található, melynek kicsi csöveibe áramlik a víz és a forgás hatására megtekeri a képeken látható elegánsan örvénylő rácsokat.  A turbinák az esztétikán felül hasznosak is, hiszen 15%-kal korlátozzák a vízfogyasztást, így kevesebb víz jut feleslegesen a lefolyóba például kézmosás közben.

swirl-sink-faucet-pattern.jpg

A vízsugár szövetként hullik rá kezünkre, amit háromféleképpen lehet variálni a cserélhető fejnek köszönhetően. Azon kívül, hogy ÖKO, természetesen nagyon szép és érzetre is kellemes. A csap ezen kívül a speciális szabályozásnak köszönhetően, melyet előre be lehet állítani a megfelelő hőfokra, spórol a melegítéssel és a hűtéssel. A csaptelep tavaly megnyerte iF Design díjat és nemzetközileg is nagy iránta az érdeklődés.

 

simin-swirl-07.jpg

simin-swirl-01.jpg

 simin-swirl-08.jpg

Fotó: Simin Qiu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr478238854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása