Hydrao: amikor a zuhanyfej is okos
2016. január 20. írta: Jachimek Anett

Hydrao: amikor a zuhanyfej is okos

A Hydrao egy okos zuhanyfej, mely a vízfogyasztást szabályozza zuhanyzás közben. Figyelmeztet, ha túl sok vizet folyatnánk el.

Átlagosan 80 liter vizet használunk el egy zuhanyzás alkalmával. E hatalmas mennyiségű vízpazarlást kívánja visszaszorítani az intelligens zuhanyfej, a Hydrao. Azzal a céllal készült, hogy LED-lámpák segítségével próbálja csökkenteni a túlzott vízhasználatot, és hogy a felhasználók figyelmét a víz felesleges használatára irányítsa.

okoszuhany.jpg

Két különböző terméket lehet rendelni: az egyik az alapváltozat, a másik verzió pedig bluetooth-szal rendelkezik. Az alapváltozat egyszerű és mindenki számára könnyen használható, csakúgy, mint egy átlagos zuhanyfej. Ez egy előre beprogramozott értékhatár segítségével piros villogó fénnyel jelzi, amikor elértük az 50 liter elhasznált víz mennyiségét. A bluetooth-os verzió eltér ettől, több lehetőséget kínál: nem kell hozzá más, csak egy alkalmazást letölteni az okostelefonunkra. Itt például különféle színeket adhatunk meg, vagy más küszöbértéket állíthatunk be, de a vízfogyasztást is könnyen nyomon követhetjük az applikáció segítségével.

okoszuhanysreenshot2.png

Fürdés közben a beépített LED-lámpák segítenek tájékozódni az elhasznált vizet illetően, a zuhanyzás megkezdésekor a lámpák zölden világítanak, egészen 10 liter víz elhasználásáig. A zuhanyfej nem igényel semmilyen energiaforrást, és bármilyen zuhanytömlőre könnyen rászerelhető.

okoszuhany2.png

Miért pont Hydrao?

Hydra egy kis sziget, mely az Égei-tengeren található. Sajnos a sótlan víz itt nagyon ritka, ezért hajóval minden nap egy adag vízszállítmány érkezik a sziget lakosainak és a különféle létesítményeknek. A zuhanyfej neve jól mutatja, hogy vannak egyes települések, melyeknek sokkal nagyobb szüksége van a vízre, mint gondolnánk.

Képek és elérhetőség: hydrao

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr68288950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása