2016. március 21. és 27. között immár tizedik alkalommal rendezik meg az Országos Étterem Hetet, mely nemcsak finom ételekkel, hanem jótékony tevékenységgel várja az érdeklődőket.
A Dining City szervezésében március végén több mint 130 felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg a programra regisztrált vendégek. Az esemény célja, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás legmagasabb szintjeit. Minőségi három-négy fogásos ebéd- vagy vacsoramenüt már 3300 forinttól kezdve találhatunk az éttermek kínálataiban. A megnövekedett igény miatt a csúcskategóriás alapanyagokkal dolgozó éttermek Prémium-menükkel jelennek meg, melyek 4900 forintos ártól érhetőek el.
Az Étterem Hét azért is különleges idén, mert a rendezvény csatlakozott egy nagyon nemes kezdeményezéshez: a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára ajánlják fel a héten befolyt összegek egy részét, melyet hátrányos helyzetű gyermekek támogatására fordítanak. Egészen pontosan minden vendég után 50 forint hozzájárulásban részesül az alapítvány. A támogatás célja, hogy az idei évben legalább 2016 gyermek lakjon jól.
Az ízletes ételeken kívül kiváló borokkal is találkozhatnak a vendégek, néhány vendéglátóhelyen Kovács Antal, háromszoros sommelier bajnok ajánl kivételes áron finomabbnál finomabb nedűket, melyek ipari technológia beavatkozása nélkül, adalékmentesen készültek.
Előzetes asztalfoglalás a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges.