Panoráma luxuskivitelben
2016. március 11. írta: Jachimek Anett

Panoráma luxuskivitelben

Még most érdemes ellátogatni az Alpok tiroli lankáin megbúvó hotelbe, mely igazi gyöngyszeme a térségnek. A szálló eredeti elképzelése az volt, hogy pihenés közben az ember szinte eggyé váljon a természettel. Szerintünk kiválóan sikerült ezt megvalósítani! 

A természet szépségei nyugtató hatással vannak az emberre, a Valentinerhof Hotel is erre alapozta az épület kialakítását. A családi tulajdonban lévő szállodából csodálatos kilátás nyílik a szomszédos Schlern-hegyre. A tulajdonosok a NOA dizájn stúdiót bízták meg, hogy tervezzenek egy új wellness központot, melyhez 14 lakosztály, egy bár és egy étterem tartozik, mindezt a természet bevonásával.

A szálloda hagyományos technikával épült, természetes anyagok felhasználásával. Egy olyan harmonikus világot próbáltak megteremteni, melyben nem létezik a kint vagy a bent, és nem különülnek el élesen egymástól az elemek. A külső és belső tereket finom átmenetekkel és megoldásokkal tették izgalmassá.

A homlokzat kialakítását a helyi hagyományos építészeti struktúrák ihlették, melyeknek a fa a legfőbb elemük. A padlótól a mennyezetig érő ablakokkal és a széles teraszba süllyesztett, 15 méter hosszú medencével a pihenés garantált. Az 1100 négyzetméter alapú hotelből mindenhonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre.

Hála a bőséges természetes fénynek és a térbeli megoldásoknak, a lakosztályokban olyan érzése lehet a vendégeknek, mintha a csillagok alatt aludnának. A tradíciók és a modern keveredése teszi még érdekesebbé és különlegesebbé a hotelt.

Képek: noa

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr478465696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2016.03.13. 10:20:19

A spa részleg tényleg lenyűgöző, mint ahogy a természeti környezet is. Viszont a bookingon található képek szerint maga a szálloda elég átlagos, tiroli szállás.

átlagállampolgár 2016.03.16. 16:07:13

Nyaron azert is jo az alpesi regio,mint Tirol is, mert lent a volgyi falvakban altalaban sut a nap,de kozben fel lehet menni kirandulni a hegyekbe husolni,mert ott huvos van (igaz esovel,koddel) de aki nem szereti a dogleszto tengerpartot annak jo ez a nyar-osz "combo" :) egy csomagban.
süti beállítások módosítása