A Raben csapata ismét jót tett
2016. május 23. írta: Jachimek Anett

A Raben csapata ismét jót tett

Sokkal vidámabb és barátságosabb lett az udvar a soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskolában. A renoválás a Raben önkéntességi programjának keretén belül valósult meg.

A Raben Group minden egyes tagvállalatának lehetősége volt, hogy megmutassák, hol látják szükségességét bármilyen fejlesztésnek a környezetükben. 2015 őszén több pályázati munka is érkezett a vállalat munkatársaitól. A végső választás három fő kritérium alapján történt: kreativitás, környezeti szempontok és a helyi közösségről való gondoskodás. A nyertes munkavállaló, aki pályázott, anyagi támogatást kapott a vállalattól, hogy az ötlethez szükséges alapanyagokat megvásárolhassa, valamint önkéntes munkatársakat is kapott maga mellé, hogy segítsenek a megvalósításban.

onkentessegi_program1.JPG

A soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskola udvara nagyon kicsi, bitumenes kézilabdapálya, és néhány fajáték szolgálja a napközis csoportok délutáni kikapcsolódását, de testnevelés órákat is tartanak itt délelőttönként. Ezt az udvart szeretnénk színesebbé varázsolni, és örömöt szerezni a gyerekeknek.

— kezdte pályázatát Horváth Anita, a program nyertese, a Raben Trans European Hungary Kft. munkatársa.

onkentessegi_program2.JPG

 Az addigi szürke kerítésnek, annyi, az iskola által meghirdetett rajzpályázatok nyertes munkáival díszítették fel a „Grassi falat”, melyet a tanulók készítettek el és színeztek ki. A Raben nemcsak festet, hanem raklapból bútorokat is készített, melyeket az udvaron használhatnak a gyerekek. Ezen kívül virágokat ültettek és helyezték a raklapokból készített virágállványokra. 2016. május 18-án ünnepélyes keretek között adták át az iskola udvarát.

Az iskola nagyon szívesen vette a felajánlást és a segítséget. A környezettudatosság, esztétikai nevelés kiemelt feladata az iskolai oktatás-nevelésnek. Köszönjük, hogy a cég minket választott és ezáltal megvalósulhatott ez a szépség.

— mondta Kreisz Erzsébet, az iskola igazgatója.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1008740970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása