Az O'Neill óceáni műanyagból készített ruhakollekciót
2016. június 08. írta: Jachimek Anett

Az O'Neill óceáni műanyagból készített ruhakollekciót

Ilyen egy példamutató márka! Az O'Neill egy egyedi óceánmentő missziót indított, hogy fel hívja a figyelmet vizeink szennyezettségére.

A legendás szörfös márka célja, hogy minél több emberhez eljusson, mennyire szennyezettek az óceánok és az egyéb vízi élőhelyek. A kampány részeként újrahasznosított, a vízből kihalászott műanyag tárgyakat használtak fel speciális kollekciójuk elkészítéséhez. 

Az O’Neill Blue az óceáni misszió keretin belül egy olyan újrahasznosított kollekció, mely ruhadarabjait bionikus, azaz tengerparti műanyag hulladékból készült szállal varrtak. Mindezt annak reményében is, hogy az évi 1 millió madár és több mint 100 ezer tengeri emlős, akik a szennyezések miatt elpusztulnak, megmenekülhessenek.

Az első O’Neill Blue tavaszi kollekció szörfös- és tengerparti nadrágokat, valamint pólókat tartalmaz. A kollekció elkészítéséhez körülbelül 200 000 műanyag palackot használtak fel, ennyivel is könnyítve az óceánok szennyezettségén. Jelenleg több mint 8 millió tonna műanyag szemét lebeg a vizeken, így a márka úgy érezte, cselekedniük kell. Az ötletgazdák abban bíznak, hogy missziójuk inspiráció lesz vásárlóik számára is, és jobban odafigyelnek majd az óceánok tisztaságának megőrzésére.

A környezettudatos élet és az óceánok tisztaságának egyik élharcosa az O'Neill márka nagykövete, Tai Graham, világhírű szörfös. Az akcióban Magyarország is kiveszi a részét, Szabó Kimmel Tamás, az O’Neill Blue kampány hazai arca is részt vesz az O'Neill által kezdeményezett 10 napos kihívásban, melynek lényege, hogy 10 napon keresztül eldobható műanyagok nélkül élje mindennapjait, példát és irányt mutatva ezzel mindenki számára, egy környezettudatosabb és kevésbé szennyező életvitel kialakításáért. A kísérletet egy videónapló rögzíti, bemutatva, hogy lehet-e, és ha igen hogyan, műanyag nélkül élni a mindennapokat. Próbáljuk ki mi is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr938793352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása