Napenergiával üzemelő lebegő hajó-otthon
2016. június 10. írta: Jachimek Anett

Napenergiával üzemelő lebegő hajó-otthon

A több mint egy évszázados hajó immár új fényében tündököl. Bár eredeti funkcióját elvesztette, ám egy sokkal nemesebb feladatot kapott: napenergiával üzemelő úszó otthonná varázsolták át.

Londonban nagy válságban vannak a házat és lakást keresők, ugyanis eléggé túltelített már a város, ráadásul emiatt olyan hajmeresztő árakkal lehet találkozni néhol, melyek még az ottani fizetésekhez képest is elég magasnak számítanak. A szűkülő kínálatot kihasználva Marco Monterzino, torinói tervező egy olcsóbb alternatívát hozott a piacra, ami sokak lakhatását oldhatja meg.

Marco "találmányának" alapja nem számít újdonságnak, ám a kivitelezés egyedülálló. Olyan úszólakást alkotott meg, mely eredeti funkciója szerint egy jégtörő volt. A százéves veterán egy nagyon szerethető otthonná alakult át, mely a Liz nevet kapta. Az újdonsült hajólakás remekül ötvözi a kortárs elemeket a történelmi bájjal.

Az 1908-as születésű hajó 18 négyzetméteres alapterülete nem tűnik soknak, ám a trükkös megoldásoknak köszönhetően kicsit sem szűkös. A tágasság illúzióját a fehér színhasználattal, a sok természetes fénnyel és megfelelő elrendezéssel oldották meg. A modern és kényelmes belsőt helytakarékos és rejtett tárolós bútorok töltik meg.

Az újrahasznosított hajót így nem kidobták, hanem belakták. Az apró lebegő otthon másik környezetbarát szegmense, hogy a hatékony szigetelésnek és a napelemeknek köszönhetően akár több mint két hétig is képes üzemelni áram nélkül, csakis a nap energiáját felhasználva.

Képek forrása

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr168798170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása