Fő a testi-lelki harmónia
2016. június 14. írta: Jachimek Anett

Fő a testi-lelki harmónia

2016. június 17-19., a Jóga Világnapja - programok

Június 21. a Jóga Világnapja. Ennek alkalmából az Indiai Nagykövetség megszervezi a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivált 2016. június 17-19. között. Lesznek jógaórák, indiai zene és rengeteg nyugodt pillanat.

A test és a lélek harmóniájának fontosságát nem kell megmagyarázni, hiszen egyértelmű. A Jóga Világnapja alkalmából a programsorozattal is ennek fontosságára hívják fel a figyelmet. A nagykövetség számos kiemelkedő jógaiskola magyarországi képviselőivel együttműködve színpompás, örömteli kulturális kavalkáddal készül az eseményre, melyet a két ország legfontosabb folyói után Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztiválnak neveztek el.

A jóga ősi, hagyományos művészetét követve felhívja a figyelmet az egészséges és tudatos életvitel fontosságára, és az indiai kultúrára.

A jóga India ősi hagyományának felbecsülhetetlen ajándéka. Megtestesíti a test és az elme, a tett és a gondolat egységét, magában hordozza a megtartóztatást és a beteljesülést, maga a harmónia ember és természet között, az egészség és a jólét holisztikus megközelítése. Elsősorban nem a gyakorlatokról szól, hanem arról, hogy megtapasztaljuk annak az érzését, hogy egyek vagyunk önmagunkkal, a világgal és a természettel.

– mondta Narendra Modi, India miniszterelnöke. Két évvel ezelőtt ő vetette fel a Nemzetközi Jóganap megünneplésének javaslatát 2014 szeptemberében az Egyesült Nemzetek közgyűlésén.

A programok között lesz tánc- és zeneelőadás, indiai harcművészeti bemutató, jógaórák és filmvetítés. Művészeti csoportok is érkeznek Indiából, hogy bemutassák kultúrájukat, és az indiai művészeti ágakban jártas magyar művészek is részt vesznek programokon. Az előadások alatt henna (testfestő) művész, rádzsasztáni bábos és karkötő készítő várja majd a látogatókat, hogy bemutassa szakmájának csínját-bínját és közös foglalkozásokat tartson az érdeklődőknek.

ganges_danube_festival_coverposter.jpg

A programsorozat ellátogat Magyarország nagyvárosaiba is, így nemcsak Budapesten, hanem Balatonfüreden, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Nagykanizsán, Sopronba, Szegeden és Szentendrén is részt vehetünk a programokon. Az Indiai Nagykövetség szeretettel vár mindenkit, akit érdekel az indiai kultúra és szeretne egy kicsit kikapcsolódni.

gangesz_duna_fesztival_program_1.jpg

gangesz_duna_fesztival_program_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr378810428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása