Égetően fontos mobilalkalmazás – szó szerint
2016. július 24. írta: Jachimek Anett

Égetően fontos mobilalkalmazás – szó szerint

Nem éri váratlanul a magas UV sugárzás vagy a vihar, ha letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat Meteora alkalmazását, mely időjárási információkat – többek között UV sugárzás adatokat – szolgáltat.

A program a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeivel élve, a cellainformációk alapján határozza meg a készülék helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, figyelmeztetéseket, előrejelzéseket.

bbb.jpg

Egészségünk szempontjából a nyári időszakban kiemelt fontosságú, hogy megfelelő és nem utolsó sorban hiteles tájékoztatást kapjunk az UV sugárzás jelenlegi és várható alakulásáról. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért rendszeresen kalibrált műszerekkel, folyamatosan méri az UV sugárzás erősségét, illetve szakmailag megalapozott előrejelzést készít Magyarország területére.

A Meteora alkalmazás az alábbi – UV sugárzással kapcsolatos – információkat teszi közzé:
• figyelmeztetés veszélyes UV sugárzásra;
• előrejelzett UV szint térképes megjelenítése;
• leégési idő kijelzése, egyénileg beállítható bőrtípus, érzékenység alapján;
• saját riasztás UV szint alapján 8 és 18 óra között.

Amennyiben az UV sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7.5 UV Index értéket legalább az ország területének felén, ebben az esetben az OMSZ UV figyelmeztetést ad ki. A Meteora alkalmazás Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le, illetve iPhone és iPad (iOS 8.0 vagy újabb) platformon is működik. Sőt, ha beállítjuk, még csak meg sem kell nyitni az applikációt, elég, ha beállítjuk, mely szélsőséges értékeknél kapjunk értesítést.

Forrás: greenfo

Képek: origo

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr908911864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása