Farmbistro, a vidék íze-java
2016. december 18. írta: Ecolife

Farmbistro, a vidék íze-java

A Házikó december 14-én megnyitotta a Farmbistro kapuit, így már nem csak rendezvényeken juthatunk hozzá a termelői alapanyagokból készült, adalékanyag-mentes finomságaikhoz, hiszen most már bátran betérhetünk hozzájuk bármikor egy ízletes fenntartható uzsonnára.

farm8.jpg
Az elmúlt időszakban nagy készülődések, felújítások zajlottak a Dembinszky utca 32. alatt. Röpke két hónap alatt sikerült egy régi üzlethelyiségből egy olyan innovatív belvárosi bisztrót kialakítania a Házikó csapatának, ahol már a betévedni vágyók is belekóstolhatnak a vidék ízeibe, ugyanis eddig csak rendezvényeken, konferenciákon, vagy pedig magánszemélyként ebédrendelés esetén találkozhattunk velük.

A megnyitón mi is szemügyre vehettük a lenyűgöző végeredményt – és az izgalmas harapnivalókat. A Házikóban, s így a Farmbistroban az a különleges, hogy csak és kizárólag friss, szezonális termelői alapanyagok felhasználásával készült ételeket találunk náluk, ugyanis mindent közvetlenül hazai kisgazdaságokból, ökológiai (vagy más néven bio) gazdálkodásokból szereznek be – néhány fűszer kivételével. Ezzel hozzájárulnak a fenntartható gazdasághoz és a helyi termelők támogatásához, valamint biztosítják az ételek kiemelkedő minőségét. A származási helyeket fel is tüntetik, így ha kíváncsiak vagyunk honnan érkezett a szendvicsünkbe a tojás, vagy a salátánkba a cékla, azt is megtudhatjuk az adott étel címkéjéről.

A bisztró kínálata a szezonalitásnak megfelelő, a gazdagon megpakolt szendvicsektől kezdve, a különféle sós és édes Házikó batyukon át, az egyedi pohárdesszertekig minden frissen, helyben készül el, a bisztróval szomszédos Házikó kisüzemben. Ami még nagyon fontos, hogy termékeik nem tartalmaznak semmiféle mesterséges adalékanyagot, vagy tartósítószert, így csakis a kiváló minőségű, természetes összetevőkből készült ételeket élvezhetjük a Farmbistro háza táján.

A környezetbarát működés híveiként kizárólag biológiai úton lebomló és újrahasznosított csomagolásokat használnak, és az étteremben is szelektív hulladékgyűjtőket helyeztek el. Ezenkívül, amikor csak lehetséges, az ételkiszállítást is teherbiciklikkel végzik. Tevékenységüket a Magyar Telekom is elismerte, ugyanis idén tavasszal a Házikó fenntartható és innovatív üzleti modelljéért megkapta a DELFIN Díjat (Díj egy Elkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért), továbbá társadalmi céllal rendelkező vállalkozásként ugyancsak ebben az évben elnyerték a ‘FILFest Social Enterprise Award’-ot. Ez utóbbit pedig az Európai Bizottság által támogatott FAB-Move projekt keretében olyan kezdeményezéseknek adják, akik jó példaként szolgálnak annak bemutatására, hogyan nőhetnek és virágozhatnak a társadalmi célú vállalkozások.

A Farmbistroba betérvén tehát azzal, hogy jót eszünk, a helyi kisgazdaságokat is támogatjuk, s mindeközben a környezetünkkel is törődünk, hiszen fenntartható gasztronómia nélkül nincs fenntartható fejlődés.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5812056247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása