Díszvendégként a berlini Zöld Héten
2017. január 28. írta: Ecolife

Díszvendégként a berlini Zöld Héten

Idén Magyarország a díszvendég Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán, azaz a Grüne Woche-n. Hazánk már 45 éve van jelen a berlini Zöld Héten, azonban most partnerként vehetünk részt az eseményen - immáron másodszor, ugyanis 2010-ben is érhetett minket az a megtiszteltetés, hogy közel 400 ezer látogató előtt bemutathattuk a magyar élelmiszeripar kiválóságait.

04.jpg

Ismét megkaptuk azt a lehetőséget, hogy agráriumunk fejlődéséről, kiváló, minőségi, egészséges élelmiszereinkről, gasztronómiai hagyományainkról és a magyar konyha újításairól számot adjunk a világnak

 - nyilatkozta a megnyitón Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter.

2011-ben Magyarország Alaptörvényébe foglalták: a GMO köztermesztésbe vonása hazánkban tilos. Ez amellett, hogy egészségesebb és fenntarthatóbb alapanyagokat eredményez, piaci szempontból is nagyon fontos döntés, hiszen a fogyasztók nem kérnek a génmódosított termékekből.

Németország Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere. A Németországba irányuló mezőgazdasági és élelmiszeripari export évről évre nő. Fazekas Sándor szót ejtett legfontosabb exportcikkeinkről, így a baromfihúsról, a zöldségekről, kolbász- és szalámifélékről, a GMO-mentes, kiváló minőségű magyar mézről, valamint a borról és a pálinkáról. A Grüne Woche-n való partnerországi megjelenésünk a meghatározó magyar élelmiszeripari vállalatok mellett az exportképes kis- és középvállalkozásoknak is kiváló lehetőséget nyújt a bemutatkozásra.

23de7e37ddef9c0b7ad3826d0d3b1f8a_w758.jpg

Idén 33 magyar kiállító vonultatta fel több száz termékét a Zöld Héten, a tradicionális élelmiszerektől kezdve az innovatív magyar konyha alapanyagaiig, melyek egytől egyig egészségesek és biztonságos forrásokból származnak.

"Szeretnénk, ha a vásár mintegy 400.000 látogatója hírvivője lenne a magyar termékeknek, egész évben keresnék a németországi üzletek polcain a magas minőségű élelmiszereinket." - hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter.

fazekassandor-zoldhet.jpg

Emellett azt is kiemelte, hogy Magyarország a hagyományos, fenntartható és génmanipulációtól mentes mezőgazdaságra és élelmiszertermelésre alapozza jövőjét:

A fenntartható, egészséges és minőségi élelmiszert előállító mezőgazdaságban látjuk gyermekeink és unokáink jólétét is biztosítottnak. Nem véletlenül lett a Zöld Hét magyar mottója az, hogy "Hagyományosan, sokoldalúan, természetesen”. 

És valóban, a magyar agrárium ezekből az értékekből nyeri erejét, versenyképességét, gazdasági eredményeit. Mindehhez nagymértékben hozzájárul az is, hogy kedvezőek a termőhelyi és a természeti adottságaink a jó minőségű mezőgazdasági termékek előállításához.

Ahhoz, hogy a változó világban is fenntartsuk mindezt, mélyen gyökerező történelmi alapunk megőrzésére, a magyar gazdák szorgalmára és szaktudására, valamint felelős, jövőre irányuló agrárpolitikára, gondolkodásmódra van szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr812166965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása