Varázslatos „Üvegpart” Oroszországban
2017. február 03. írta: Ecolife

Varázslatos „Üvegpart” Oroszországban

Mesébe illő színes kavicsok az orosz tengerparton, az Usszuri-öbölben. De vajon hogyan is alakult ki az „Üvegpart” névre keresztelt turistalátványosság?

A Vlagyivosztok közelében elterülő Usszuri-öblöt a Szovjetunió idején még tulajdonképpen szemétlerakóként használták. Ide szállították a lerakásra szánt üveghulladékokat: vodkás, boros, sörös és pezsgős üvegeket, illetve a közeli porcelángyár melléktermékeit. Az elmúlt évtizedek alatt a parton összegyűlt hatalmas mennyiségű törött üvegeket a tenger hullámai simára csiszolták, s így a természet újra megmutatta erejét, átformálva a szemétrengeteget valami egészen szemet gyönyörködtető látvánnyá. A különböző színekben pompázó, kavicsra hasonlító színes üvegdarabkák pedig rengeteg turistát is vonzanak a mesebeli Üvegpartra.

vodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-1.jpgvodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-2.jpgvodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-4.jpgvodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-5.jpgvodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-6.jpgvodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-7.jpgvodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-8.jpgvodka-bottle-pebbles-glass-beach-ussuri-bay-russia-9.jpg

Egyébként Kaliforniában is található egy hasonló partszakasz, szintén az üveghulladékból kifolyólag.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5312183968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása