Plüssfigurákkal mutatják be az óceáni hulladékok sorsát
2017. április 20. írta: Ecolife

Plüssfigurákkal mutatják be az óceáni hulladékok sorsát

A Sea Shepherd nonprofit természetvédelmi szervezet egy ötletes módszerrel tanítja az óvodáskorú gyermekeket az óceáni műanyagszennyezésről - a szükséges eszközöket pedig Vida Andrea vállalkozása biztosítja kézi készítésű plüssei által.pollutoys6.jpg

A Sea Shepherd nemrég csatlakozott a sanghaji Fred & Farid kreatívcsapathoz , hogy együtt megalkossák a „Pollutoys” nevű plüsskollekciót, melynek különleges darabjait Vida Andrea, magyar plüsskészítő saját kezűleg varrt meg. Ezáltal játékos, de egyben szomorú úton mutatják be a gyerekeknek, milyen veszélyek fenyegetik az óceán élőlényeit a hatalmas mennyiségű műanyag hulladék miatt. Habár ők is ölelnivalóak - ám más okból kifolyólag -, ezek a plüssállatok nem viselik magukon a tipikus cuki nyuszi, vagy bolyhos kölyökkutya mosolygós arcát. Ehelyett ők egyenesen lefelé néznek, búskomor tekintettel - e mögött pedig fontos üzenet rejlik.

pollutoys1.jpg

Ha kicipzárazzuk Mark, a cápa, Pelle, a pelikán, Willy, a bálna, Penny, a pingvin, vagy Darla, a delfin hasát, olyan játékként megformált tárgyak bukkannak elő, amelyek a való világban évente egy millió tengeri élőlény halálát okozzák: szívószálak, műanyag poharak, zacskók, lufik, műanyag evőeszközök.

Habár nagyon lehangolóak - bár ez mutatja be a szomorú valóságot -, az egyedi játékok célja a szennyezések valódi sorsának illusztrálása. Az ügynökség szerint azonban a játékkal való tanulás akár 77 %-kal is fejlesztheti a gyerekek memóriáját a 3-5 éves korosztály körében, ezért is fontos, hogy már ekkor elkezdjék a tudatos életre való nevelést, hiszen ez az időszak fontos szerepet játszik későbbi szemléletük kialakításában.

Az egyedülálló környezetvédelmi oktatást főként Hollandiában és Kínában a CompaNanny, az Orange Panda és a Magnolia Kindergarten nemzetközi szervezeteknél alkalmazzák - melyek oktatói, óvónői szintén részt vettek a játékos módszer megalkotásában.

Andreáék már korábban is kaptak számos külföldről érkező megrendelést, és most is nagy örömmel vállalták az ügynökség felkérését. Így a későbbi rendelésre is kérhető, nyolcféle állatot mégsem Kínában gyártatják majd, hanem az AVida Toys fogja őket készíteni, melyek itt tekinthetőek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr9912439373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása