A jövő újrafelfedezése - konferencia a Magyar Tudományos Akadémián
2017. június 03. írta: Ecolife Magazin

A jövő újrafelfedezése - konferencia a Magyar Tudományos Akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Tudományok Bizottsága és a Budapest Klub konferenciát szervez ,,A jövő újrafelfedezése" címmel, amelynek keretében köszöntik a 85. születésnapját ünneplő László Ervin professzort, az MTA külső tagját, a Budapest Klub elnökét. Az esemény előadói között lesz az ECOLIFE Magazin ügyvezető igazgatója, Dr. Palkó Zsolt is.

18765804_1361069477315546_2887683282308598310_n.jpg

A konferencia időpontja: 2017. június 14. 15.00–18.30 (fogadás: 18.30–20.30)

Helyszíne: Magyar Tudományos Akadémia (Budapest, V. kerület, Széchenyi István tér 9.)

Felkért előadók:

 Bándi Gyula – egyetemi tanár, Környezetjogi és Versenyjogi Tanszék, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapest Klub felügyelőbizottságának elnöke

 Baráth Etele – volt Európa-ügyi miniszter, a Budapest Klub kuratóriumának tagja

 Demcsák Mária – alapító-főszerkesztő, Piac és Profit

 Hajnal Klára – adjunktus, Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszék, PTE TTK

 Halm Tamás – a Budapest Klub Kuratóriumának tagja, a BGF felnőttképzés igazgatója

 Kerekes Sándor – egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem, Kaposvári Egyetem, a Budapest Klub kuratóriumának tagja

 Koncz Gábor – egyetemi magántanár, főiskolai tanár, a TIT Stúdió Egyesület igazgatója

 Palkó Zsolt – ügyvezető igazgató, Ecolife Magazin

 Rechnitzer János - egyetemi tanár, az MTA Regionális Tudományok Bizottsága elnöke

 Sági Mária – a Budapest Klub tudományos igazgatója

 Szlávik János – egyetemi tanár, Eszterházy Károly Egyetem, a Budapest Klub kuratóriumának tagja

 Tóthné Szita Klára – egyetemi tanár, Regionális és Környezeti Gazdaságtan Mesterszak, Miskolci Egyetem

 Vitányi Iván – nyugalmazott egyetemi tanár, volt parlamenti képviselő, a Budapest Klub alapító tagja.

A ma Olaszországban élő Prof. Dr. László Ervin zongoraművészként, filozófusként és jövőkutatóként egyaránt nagy elismertségnek örvend világszerte. 1932-ben született Budapesten. Pályáját zongorista csodagyerekként kezdte. 15 évesen kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán művészdiplomát, és megnyerte a Genfi Zongoraverseny nagydíját. Ettől kezdve, mintegy 20 éven át Európa- és Amerika szerte a világ egyik élen járó zongoraművészeként koncertezett. 1966-tól kezdődően pályát módosított, és a tudománynak szentelte életét: filozófiát, tudományos rendszerelméletet és jövőkutatást adott elő, és kutatott az Egyesült Államok (Yale, New York, Princeton), valamint Európa és a Távol-Kelet számos egyetemén. Hét évig az ENSZ Továbbképzési és Kutatási Intézet programvezetője volt. A Római Klub tagja, 1984-ben költözött Olaszországba, 1993 óta a Budapest Klub Alapítvány alapító elnöke. Több mint ötven könyv szerzője vagy társszerzője, műveit több mint húsz nyelvre fordították le. További harminc kötetet szerkesztett, köztük egy négykötetes enciklopédiát. Cikkek és tudományos közlemények százai tartoznak tudományos munkásságához. A párizsi Sorbonne Egyetemen a legmagasabb tudományos fokozatot kapta meg, négy egyetem választotta díszdoktorává (az Egyesült Államokban, Kanadában, Finnországban és Magyarországon) és az MTA 2010-ben külső tagjává választotta. Számos díjjal tüntették ki, többek között 2001-ben megkapta a japán békedíjat (Goi-díj), 2004- és 2005-ben Nobel-békedíjra jelölték, 2017 júniusában pedig a Luxemburg Béke-díjat veheti át.

dsc_9142.jpgPhoto by Bernard F. Stehle

„Mind gyakrabban tapasztalunk egyre súlyosabb és elképesztőbb csapásokat, és ezek nem egyszerűen a tudatlanságnak és a vakságnak köszönhetők; a világ az, ami változik. A változás nem csupán elmélet többé, és nem is puszta lehetőség, hanem tény és a túlélésünk parancsa.”
László Ervin

A konferenciára a regisztracio@emeraldpr.hu e-mail címen vagy a 003630 397 4176-os telefonszámon lehet regisztrálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1012561967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása