BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják
2017. július 25. írta: Ecolife Magazin

BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják

Budapest Music Center, 2017. október 26-27.

Sok izgalmat ígér [2018] a reklámszakma szereplői számára. Vajon azok a dolgok, amelyekről a szakmai konferenciákon beszélgetünk, mennyire vannak jelen a mindennapokban? Többek között ennek a megválaszolására alakult meg a BrandFestival TrendLab™, amely a hazai ügynökségi, média és megrendelői oldal képviselőinek bevonásával készítette el a hazai marketing- és kommunikációs területek aktuális trendjeivel kapcsolatos prognózisát. A szakemberek többek között az alábbiakat tartják a leginkább meghatározónak: tévéfragmentáció, e-commerce, chatbot, márkázott tartalom, influencer marketing, adatvezérelt működés.

A BrandFestival TrendLab™ több mint 28 szaktekintélyből álló grémiumának segítségével a jelen tendenciái alapján vizsgálta a jövő marketing-kommunikációs trendjeit. A vezetőkkel folytatott beszélgetésekből számos stratégiai fontosságú terület rajzolódott ki.  A BrandFestival TrendLab™ a 2017. október 26-27-én megrendezésre kerülő BrandFestival szakmai esemény programalkotási folyamatának szolgál alapjául. 

A BrandFestival, Közép-Európa egyik legjelentősebb stratégiai konferenciája és rendszeres szakmai csúcstalálkozója. A rendezvényen a jövőt alakító topvezetők, a gazdasági élet és a kommunikációs iparág meghatározó szereplői osztják meg a stratégiaalkotás, márkaépítés és az értékesítési folyamatok terén szerzett tapasztalataikat. Az elmúlt rendezvényeken a majd 500 márkáról szóló 743 előadást közel 9000 résztvevő követte.

unnamed_4.jpg

„Az elmúlt évi hagyományainkból kiindulva az idei program megalkotásakor - kifejezetten a jövőre fókuszálva - széles megkérdezésre helyeztük a hangsúlyt, hogy valóban azokra a problémákra keressünk válaszokat, amelyek az egész szakmánkat érintik. A demokratikus konferenciamodell keretében szervezett találkozókon nem a konferenciákon gyakran előforduló buzzwordöket, hanem néhány nagyobb ívű és pár azonnal is érzékelhető trendet sikerült meghatározni - nyilatkozta Barna Tamás, a BrandFestival elnöke, a Republic Group reklámügynökségi csoport ügyvezetője. 

,,A márkaépítés trendjeinek összegyűjtésére a Gartner piackutató cég Hype-ciklusát használtuk, amely azt az aktuális állapotot ábrázolja, hogy egy-egy új trend/technológia melyik fejlődési szakaszánál tart. A trendek pillanatnyi érettsége és további útjának ismerete igen fontos a vállalati marketing és kommunikációs stratégiák megtervezésénél. Azokra a trendekre fókuszáltunk, amelyek a legmagasabb üzleti értéket teremtve, a „termelékenység fennsíkján” vannak, vagy jó eséllyel oda juthatnak, azaz a rájuk irányuló figyelem és bizalom hosszú ideig egyenletes marad."

A teljes trend dokumentum korlátozott ideig letölthető.

unnamed_1_2.jpg

unnamed_2_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr4712686867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása