Tavaszi Zöldülés a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal és Ökoanyuval
2019. április 24. írta: Ecolife Magazin

Tavaszi Zöldülés a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal és Ökoanyuval

A tavasz sokak számára jelenti a megújulást. Az új ruhatár helyett választhatunk másfajta, a Földünk számára hasznosabb változást is: belekezdhetünk egy környezettudatosabb életmódba vagy egy lépéssel tovább haladhatunk ezen az úton. Ebben segít a Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka, Ökoanyu szervezésében a Zöldülők Vására, április 27-én az Élesztőházban.


A fenntartható életmód elsőre ijesztőnek, bonyolultnak tűnhet. Megnézve egy-egy online bolt kínálatát ezer és egy kérdés merülhet fel bennünk:”Hogyan használjam a luffa szivacsot? Vajon milyen az illata a mosódiónak? Hány fokon mossam a mosható pelust?” A Zöldülők Vására célja, hogy a környezetbarát termékek gyártóit, forgalmazóit kiléptetve az online térből, összekössék a “zöld” életmód iránt érdeklődőkkel és válaszokat kapjanak a fentebb említett kérdésekre.

felelos-gasztrohos-blog-logo-2016-10-10-01_1.png


“Az első vásár hatalmas sikerrel zárult. Egész nap adták egymásnak a kilincset az érdeklődők. Egyértelművé vált számunkra, hogy komoly igény mutatkozik egy ilyen rendezvényre. Idén is szeretnénk segíteni azokat, akik tanácstalanok abban, hogyan tehetnék környezetbarátabbá háztartásukat, keresik a megoldásokat. Mikor lenne jobb alkalom a váltásra, mint a Föld Napja hetében? Mindenkit arra buzdítunk, hogy jöjjön el, kérdezzen, tájékozódjon és Zöldüljön velünk!” - mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.


Idén is sokszínű kínálattal, 30 kiállító változatos termékeivel találkozhatnak a látogatók: mosható pelustól kezdve az upcycling jegyében készült ékszereken át a természetes kozmetikumokig számos termék megtalálható, megszagolható, megtapogatható lesz a vásáron. A kiállítók listáját a közösségi oldalon létrehozott Zöldülők Vására eseményben találják az érdeklődők.

nagyreka.jpg

Az informálódást segítve Nagy Réka (Ökoanyu - fent), négy fenntarthatósági témájú könyv és az Ökoanyu blog szerzője “Öko-teleshopot”, azaz termékbemutatókat, valamint kerekasztal beszélgetéseket is szervez a vásár kísérőprogramjaként, az alábbi témákban:


10:30-tól Sharing is caring! - Tapasztalatok, példák a hazai sharing rendszerekről


13:30-tól Zöld üzenet - hogy célba is érjen! - Mitől lehet hatékony a fenntarthatósági témákat célzó kommunikáció


A szervezők az idei évben is figyelnek arra, hogy a lehető legkönyezetbarátabban oldják meg a rendezvényt: egyszer használatos műanyagokkal, szóróanyagokkal nem fogunk találkozni a rendezvényen, a keletkező szemetet szelektíven gyűjtik majd. Arra bíztatnak mindenkit, hogy hozzon magával kulacsot, vászonszatyrot, valamint a Pancs-Gasztroplacc termelői portékáiból készülő ebédhez saját tányért, evőeszközt.


Helyszín: Élesztőház, IX. Budapest, Tűzoltó utca 22.

Időpont: 2019. április 27. 9:00 - 15:00

A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A rendezvény ingyenes!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr1614783638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása