Környezetbarát épületszigetelés, faházak szigetelése
2019. június 27. írta: Ecolife Magazin

Környezetbarát épületszigetelés, faházak szigetelése

Knauf Insulation Ecose szigetelőanyagokkal

Valószínűleg a fa volt az egyike az első alapanyagoknak, amiből az őseink lakhelyüket építették. A napjainkban felfokozódott lakásépítési kedv, illetve az építőipari kapacitás hiány eredményeként a lakásépítők is egyre nagyobb számban érdeklődnek a gyors és gazdaságos könnyűszerkezetes építési mód iránt.

A megnövekedett érdeklődés miatt egyre népszerűbbek az üzemben panelba szerelt, favázas „készházak”, amelyeket a helyszínen gyorsan össze tudnak szerelni. A korábbi félelmekkel ellentétben ezek az új épületszerkezetek kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal bírnak. Homlokzati falszerkezeteknél a külső és belső kéreg közé akár 30 cm vastag hőszigetelés is kerülhet. A külső hőszigetelő farostlemez kéreggel együtt összesen 34-36 cm hőszigeteléssel 0,15 W/m2K súlyozott hőátbocsátási tényezőjű falszerkezetet lehet kialakítani.
cutting_ecose_product_0.jpg

Hasonló felépítéssel készülhet a zárófödém, vagy tetőtér beépítés esetén a tetőszerkezet is. A panelek hőszigeteléséhez elsősorban a Knauf Insulation ECOSE® technológiával gyártott ásványgyapot termékeket használják. Jellemzően az Unifit 035 ill. MPN Plus 037 szigetelőanyagok kerülnek beépítésre. Ezzel a technológiával és anyagokkal gyorsan és gazdaságosan lehet építkezni és nem jelent problémát a hamarosan életbe lépő előírások szerinti „közel nulla energia igényű” épületek építése sem.

A fa természetes anyag, az építőanyagok közül az egyedüli megújuló alapanyag, az újrafelhasználási és a környezetvédelmi pozíciója is előnyös. Előállításának és megmunkálásának kicsi az energiaszükséglete. Mindezen tulajdonságok igazak a környezettudatos, formaldehid-mentes természetes bio-alapú kötőanyag alkalmazásával – ECOSE® technológiával – készülő Knauf Insulation ásványgyapot szigetelőanyagokra is. Így ezen termékek alkalmazása kézenfekvő választás a favázas készházak gyártásánál.

További információ: https://www.knaufinsulation.com/

ecose_mineral_wool_products.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr7614914408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása