Hulló falevelek: ne égesd el, komposztálj!
2020. szeptember 02. írta: Ecolife Magazin

Hulló falevelek: ne égesd el, komposztálj!

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetük egészségét is veszélyeztetik, egyszerre növelve a légszennyezettséget és fokozva a klímaváltozást.

styggkarret-433688_1280.jpg A JÖN Alapítvány őszi kampánya az avarégetés súlyosan egészségkárosító országos problémájára hívja fel a figyelmet, illetve a komposztálás népszerűsítését tűzi ki célul.

A minden évben jelentkező programsorozatba évente új események, elemek kerülnek bevezetésre. Komposztáló-szépségversenyt és faültetési nagykövet programot hirdetnek, rendezvényeket, előadásokat tartanak, honlapjukon és a közösségi médiában is népszerűsítik a komposztálást és útmutatással szolgálnak a megvalósításhoz.

Az országos kampány szeptember elsejével indul és egészen november végéig tart.

A kampányhoz a témában érdekelt társadalmi szervezet csatlakozását is várják, hogy az információk minél szélesebben közönséghez juthassanak el, ezzel elősegítve egy országos probléma orvoslását. A kampány több különböző eseményeiről a hulladekvadasz.hu-n és a komPOSZTolok Facebook-oldalon lehet értesülni.

azgan-mjeshtri-pnfppl2uev0-unsplash.jpg

A JÖN Alapítvány szakmai és közösségi Facebook-csoporta a komPOSZTolok, ahol minden érdeklődő választ kaphat a komposztálással kapcsolatos kérdéseire – hogy az ősz ne a kerti hulladék miatti füstöl(gés)ről, hanem a jövő évi terményeket tápláló humusz előkészítéséről szóljon.

Forrás: Élő bolygónk / JÖN alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5016186324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása